Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy isossa padassa tai kattilassa (noin 3 l) ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaali ja porkkanat. Jatka kuullottamista 5 minuuttia.
Lisää joukkoon vesi, soijakastike, siirappi, mausteet ja kaura-ateriajyvät. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista kasvijauhista 5 minuuttia. Lisää kasvijauhis ja kauravalmiste pataan. Hauduta 5 minuuttia.
Vinkki: Jos valmistat padan nopeasti kypsyvästä varhaiskaalista, haudutusajaksi riittää 10–15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
287
1200
13,2 g
2,7 g
26,3 g
11,8 g
6,8 g
12,2 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli