Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Kokoa värikkäät vartaat kauden kasviksista ja kuhafileistä. Raikas yrttiöljy viimeistelee kesäisen herkun.

Ainekset

Ainekset

600 g
kuhafileetä (ruodotonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
150 g
(2) suippopaprikaa
1 kpl
sipuli

Yrttiöljy

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
rypsiöljyä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

10 kpl puisia varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane varrastikut veteen likoamaan.

10 kpl puisia varrastikkuja
2

Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
rypsiöljyä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.

600 g
kuhafileetä (ruodotonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
150 g
(2) suippopaprikaa
1 kpl
sipuli
4

Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.

5

Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.

Vinkki: Pujota vartaisiin edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 31.3.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

587

9,4 g

0,6 g

2,0 g

1,8 g

0,5 g

11,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa,

2 rkl kapriksia (pieniä),

10 kpl puisia varrastikkuja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli