Etenkin New Yorkilaisena aamiaisena tai lounaana tunnettu bagel on herkku, joka vaatii jonkin verran vaivannäköä. Kasa lämpimiä ja erilaisin siemenin kuorrutettuja rinkeleitä kuitenkin palkitsee leipojan.
Bagelit leivotaan hiivataikinaan. Taikinaan tulee hieman normaalia enemmän jauhoja, mikä saa aikaan bageleiden tiiviin ja hieman sitkeän rakenteen. Runsas määrä jauhoja helpottaa myös vaivaamista, joka kannattaa tehdä huolella.
Bageleiden valmistuksessa on yksi erityinen vaihe: bagelit keitetään pikaisesti ennen uunissa paistamista.
Keittäminen saa aikaan bageleille ominaisen sitkeän pinnan. Keitinveteen lisätty siirappi antaa bageleille pientä makeutta ja saa niiden pinnan ruskistumaan kauniisti uunissa.
Noin puoli minuuttia per puoli kiehuvassa vedessä riittää. Tämän jälkeen siemenet ripotellaan bagelien pinnalle ja ne paistetaan uunissa.