Vegaaninen skagen
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen skagendippi valmistuu savustetusta porkkanavalmisteesta ja mätiä muistuttavasta merilevävalmisteesta. Tarjoa dippi paahdettujen leipätikkujen kanssa!
| 195 g | (1 prk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
| 2 rkl | merilevävalmistetta (cavi-art) |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Leipätikut | |
|---|---|
| 8 kpl | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| Koristeluun | |
| 1/2 rkl | merilevävalmistetta (cavi-art) |
| ruohosipulia | |
- 1.
Valuta porkkanavalmisteen öljy. Hienonna porkkanavalmiste. Kuori sipuli. Hienonna sipuli ja ruohosipuli (1 dl). Sekoita kaikki dipin ainekset kulhossa. Nosta maustumaan jääkaappiin.
- 2.
Leikkaa leipäviipaleet tikuiksi. Paista tikut rapeiksi öljyssä pannulla.
- 3.
Koristele dippi merilevävalmisteella ja ruohosipulilla. Tarjoa dippi leipätikkujen kanssa.
Vegaaninen skagen
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Vegaaninen skagendippi valmistuu savustetusta porkkanavalmisteesta ja mätiä muistuttavasta merilevävalmisteesta. Tarjoa dippi paahdettujen leipätikkujen kanssa!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 195 g | (1 prk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
| 2 rkl | merilevävalmistetta (cavi-art) |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Leipätikut | |
| 8 kpl | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Koristeluun | |
| 1/2 rkl | merilevävalmistetta (cavi-art) |
| ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Valuta porkkanavalmisteen öljy. Hienonna porkkanavalmiste. Kuori sipuli. Hienonna sipuli ja ruohosipuli (1 dl). Sekoita kaikki dipin ainekset kulhossa. Nosta maustumaan jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 195 g (1 prk) savustettua porkkanavalmistetta (kalavale savu & suola) 1 kpl pieni punasipuli 1/2 ruukkua ruohosipulia 2 rkl merilevävalmistetta (cavi-art) 2 dl (1 prk) kaurafraichea 1 tl sitruunanmehua 1 tl sinappia 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 2
Leikkaa leipäviipaleet tikuiksi. Paista tikut rapeiksi öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 8 kpl viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 3
Koristele dippi merilevävalmisteella ja ruohosipulilla. Tarjoa dippi leipätikkujen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl merilevävalmistetta (cavi-art) ruohosipulia
Vinkki: Voit käyttää dippiä myös vegaanisten toast skageneiden valmistamiseen levittämällä sitä leivän päälle ja koristelemalla merilevävalmisteella sekä ruohosipulilla.
Hyvästi hävikki: Voit tarjota ylijääneen merilevävalmisteen osana joulun kalapöytää. Merilevävalmiste säilyy avattuna jääkaapissa kuukauden ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























