Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.
Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1168
23,6 g
10,8 g
1,4 g
1,4 g
0,1 g
15,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
3 tl Piparjuuritahnaa,
0,5 dl Tilli- ja ruohosipulisilppua,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria,
2 - 3 rkl Kapriksia,
0,5 tl Roseepippuria, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli