Kahden lohen tahna
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahden lohen tahna valmistuu lempeästi haudutetusta lohesta ja kylmäsavukirjolohesta. Kalatahna maistuu leivän, ruisnappien sekä blinien kanssa tai uuniperunoiden täytteenä.
| 400 g | lohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 dl | kalalientä |
| 150 g | kylmäsavukirjolohta |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Koristeluun | |
|---|---|
| 3 rkl | kapriksia |
| 1/2 tl | roseepippuria |
- 1.
Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia.
- 2.
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.
- 3.
Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu, tilli ja mausteet
- 4.
Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen.
- 5.
Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Kahden lohen tahna
Kahden lohen tahna valmistuu lempeästi haudutetusta lohesta ja kylmäsavukirjolohesta. Kalatahna maistuu leivän, ruisnappien sekä blinien kanssa tai uuniperunoiden täytteenä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | lohifileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 dl | kalalientä |
| 150 g | kylmäsavukirjolohta |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Koristeluun | |
| 3 rkl | kapriksia |
| 1/2 tl | roseepippuria |
Valmistus
- 1
Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g lohifileetä 1/2 tl suolaa - 2
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.
Määrä Ainesosa 6 dl kalalientä - 3
Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu, tilli ja mausteet
Määrä Ainesosa 150 g kylmäsavukirjolohta 1/2 kpl ruukkua tilliä 200 g maustamatonta tuorejuustoa 150 g ranskankermaa 3 tl piparjuuritahnaa 1/2 kpl sitruunan mehu 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 4
Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen.
- 5
Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 3 rkl kapriksia 1/2 tl roseepippuria
Ravintosisältö
280
Energiaa kcal
1170
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
280
Energiaa kcal
1170
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Piparjuuritahnaa, 3 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























