Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.
Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1168
279
23,6 g
10,8 g
1,4 g
1,4 g
0,1 g
15,3 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
3 tl Piparjuuritahnaa,
0,5 dl Tilli- ja ruohosipulisilppua,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria,
2 - 3 rkl Kapriksia,
0,5 tl Roseepippuria, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli