Kahden lohen tahna | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kahden lohen tahna

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Keitetystä lohesta ja kylmäsavukirjolohesta sekoitettu kalatahna maistuu leivän tai blinin päällä.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
6 dl
Kalalientä
150 g
Kylmäsavukirjolohta
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
3 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 - 1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Tilli- ja ruohosipulisilppua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) valkopippuria
2 - 3 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

2

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

150 g
Kylmäsavukirjolohta
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
3 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 - 1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Tilli- ja ruohosipulisilppua
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) valkopippuria
3

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

2 - 3 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1168

279

23,6 g

10,8 g

1,4 g

1,4 g

0,1 g

15,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

3 tl Piparjuuritahnaa,

0,5 dl Tilli- ja ruohosipulisilppua,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria,

2 - 3 rkl Kapriksia,

0,5 tl Roseepippuria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli