Kahden lohen tahna

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kahden lohen tahna valmistuu lempeästi haudutetusta lohesta ja kylmäsavukirjolohesta. Kalatahna maistuu leivän, ruisnappien sekä blinien kanssa tai uuniperunoiden täytteenä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
6 dlkalalientä
150 gkylmäsavukirjolohta
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 granskankermaa
3 tlpiparjuuritahnaa
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 kplruukkua tilliä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Koristeluun

3 rklkapriksia
1/2 tlroseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.

    MääräAinesosa
    6 dlkalalientä
  3. 3

    Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu, tilli ja mausteet

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavukirjolohta
    1/2 kplruukkua tilliä
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    150 granskankermaa
    3 tlpiparjuuritahnaa
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  4. 4

    Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen.

  5. 5

    Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    3 rklkapriksia
    1/2 tlroseepippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Piparjuuritahnaa, 3 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä