Kypsän lohen voi leipoa piiraaseen, lisätä munakkaaseen, kääriä suolaiseen pannariin tai paistaa kermaiseksi kiusaukseksi. Mitä muuta uunilohen tähteistä voi tehdä?
Lohi-smörre
Kypsän lohen voi leipoa piiraaseen, lisätä munakkaaseen, kääriä suolaiseen pannariin tai paistaa kermaiseksi kiusaukseksi. Mitä muuta uunilohen tähteistä voi tehdä?
Sekoita kypsästä lohesta tahna ranskankerman, majoneesin tai pienen rypsiöljytilkan kanssa, mausta sitruunalla, yrteillä, kapriksilla, roseepippurilla tai sinapilla ja käytä levitteenä leivän päällä.
Kypsästä lohipalasta voit koota kauniit tanskalaiset voileivät. Lado leivälle paljon maukkaita täytteitä ja mehevää kastiketta tai tuorejuustoa. Kastikkeen voit sekoittaa esimerkiksi kermaviilistä ja yrteistä.
Muista myös perinteiset lämpimät voileivät ja tavallista terveellisemmät lohiburgerit. Lämmitä lohipala pikaisesti pannulla tai uunissa ja kasaa ruisleivän väliin esimerkiksi tomaatin, salaatin, tillin ja majoneesin kanssa. Haukkaa ja nauti!
Lempeänmakuinen lohi, kirpeän raikas piparjuuri ja suolakurkku muodostavat täydellisen täytteen uuniperunalle. Sekoita kypsä lohi ja muut ainekset tuorejuustoon ja lusikoi täyte kuuman perunan päälle. Superhelppoa ja herkullista!
Salaatti kuin salaatti, kypsä lohi toimii aina. Paloittele uunilohi ronskeiksi paloiksi vihersalaattiin, perunasalaattiin tai pastasalaattiin.
Tee caesar- tai nizzansalaatti lohiversiona. Myös kreikkalaisen fetasalaatin ainekset ja tsatsiki tykkäävät lohen mausta.
Kun haluat reheviä itämaisia makuja, kokkaa marokkolaista kyssäkaali-lohisalaattia, johon tulee päärynää, minttua ja sitruunaista tahinikastiketta. Ohjeen savulohen voit korvata uunilohella.
Myös koko perheen ikisuosikit, tacot, tortillat ja pizzat haukkaavat mielellään eilisen uunilohen rippeet. Paista pizza uunissa kuumaksi ja ripota lohi pieninä paloina valmiin pizzan päälle lämpenemään.
Tacoihin ja tortilloihin voit lisätä kypsän lohen kylmänä tai maustekastikkeessa kuumennettuna.
Kun jääkaapissa on pala eiliseltä jäänyttä uunilohta, voit tehdä vähän tavallista eksoottisempaa kalasoppaa.
Valmista inkiväärillä, limetillä, currylla ja chilillä maustettu maleasialinen lohilaksa tai korianteria ja tomaattia sisältävä lohi-kookoskeitto.
Kun käytät kypsää lohta, lisää se keittoon vasta lopuksi niin, että kala ehtii vain juuri ja juuri lämmetä. Myös amerikkalaiseen chowderiin lisätään kypsä lohi valmiin kermaisen kasvissosekeiton pinnalle.
Samalla tavalla voit lisätä kypsää lohta viittä vaille valmiiseen pastaruokaan, risottoon tai vaikka pikanuudeleiden joukkoon.