Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.

Ainekset

2 kpl
Kyssäkaalia
1/4 kpl
punakaalia
2 kpl
Päärynää
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku minttua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
200 g
Savulohta

sitruuna-tahinikastike

1 dl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 dl
Vettä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori kyssäkaali, suikaloi se ja punakaali. Paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset kulhossa, lisää sitruunan mehu, hunaja ja suola. Puristele kasviksia käsin niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.

2 kpl
Kyssäkaalia
1/4 kpl
punakaalia
2 kpl
Päärynää
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku minttua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
2

Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.

200 g
Savulohta
3

Yhdistä sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

1 dl
Vettä
1 dl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

351

1471

24,5 g

4,8 g

12,5 g

11,5 g

8,5 g

15,3 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Ruukku minttua,

0,5 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli