Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkyssäkaalia
1/4 kplpunakaalia
2 kplpäärynää
1 kplpunasipuli
1 kplruukku minttua
1/2 kplsitruunan mehu
1 tlhunajaa
1 tlsuolaa
200 gsavulohta

Sitruuna-tahinikastike

1 dltahinia eli seesamitahnaa
1 dlvettä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsitruunan mehu
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori kyssäkaali. Suikaloi kyssäkaali ja punakaali. Huuhtele tai halutessasi kuori ja paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu.

    MääräAinesosa
    2 kplkyssäkaalia
    1/4 kplpunakaalia
    2 kplpäärynää
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku minttua
  2. 2

    Yhdistä kasvikset kulhossa ja lisää sitruunanmehu, hunaja ja suola. Sekoita kasviksia käsin kevyesti puristellen niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 tlhunajaa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.

    MääräAinesosa
    200 gsavulohta
  4. 4

    Valmista kastike. Kuori valkosipuli. Yhdistä kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dltahinia eli seesamitahnaa
    1 dlvettä
    1 kplsitruunan mehu
    1/2 tljuustokuminaa
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä