Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.
| 2 kpl | kyssäkaalia |
| 1/4 kpl | punakaalia |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | savulohta |
| Sitruuna-tahinikastike | |
|---|---|
| 1 dl | tahinia eli seesamitahnaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuori kyssäkaali. Suikaloi kyssäkaali ja punakaali. Huuhtele tai halutessasi kuori ja paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu.
- 2.
Yhdistä kasvikset kulhossa ja lisää sitruunanmehu, hunaja ja suola. Sekoita kasviksia käsin kevyesti puristellen niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.
- 3.
Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.
- 4.
Valmista kastike. Kuori valkosipuli. Yhdistä kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti
Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kyssäkaalia |
| 1/4 kpl | punakaalia |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | savulohta |
Sitruuna-tahinikastike | |
| 1 dl | tahinia eli seesamitahnaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori kyssäkaali. Suikaloi kyssäkaali ja punakaali. Huuhtele tai halutessasi kuori ja paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu.
Määrä Ainesosa 2 kpl kyssäkaalia 1/4 kpl punakaalia 2 kpl päärynää 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku minttua - 2
Yhdistä kasvikset kulhossa ja lisää sitruunanmehu, hunaja ja suola. Sekoita kasviksia käsin kevyesti puristellen niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan mehu 1 tl hunajaa 1 tl suolaa - 3
Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.
Määrä Ainesosa 200 g savulohta - 4
Valmista kastike. Kuori valkosipuli. Yhdistä kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl tahinia eli seesamitahnaa 1 dl vettä 1 kpl sitruunan mehu 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1474
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1474
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























