Avokado-lohitacot ja limekastike | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokado-lohitacot ja limekastike
Play

Avokado-lohitacot ja limekastike

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta lohi cajunmausteella ja kypsennä uunissa koko perheen avokadotacoihin. Taivuta lämpimät tortillat tacokuoriksi ja odota hetki, niin ne pysyvät hyvin muodossaan.

Ainekset

800 g
lohifileetä

maustekastike

3 rkl
mietoa sinappia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
cajunmaustetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

6 kpl
(1 pkt) vehnätortilloja
1 kpl
punasipuli
100 g
(1 pussi) salaattia
1 1/2 kpl
avokadoa

avokado-limekastike

1/2 kpl
avokadoa
2 kpl
limen mehut
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.

800 g
lohifileetä
2

Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.

2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
hunajaa
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
cajunmaustetta
3 rkl
mietoa sinappia
3

Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.

6 kpl
(1 pkt) vehnätortilloja
4

Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.

100 g
(1 pussi) salaattia
1 kpl
punasipuli
5

Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limet joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

1 1/2 kpl
avokadoa
1/2 kpl
avokadoa
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
6

Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.

7

Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.

100 g
(1 pussi) salaattia
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1480

353

26,0 g

8,1 g

8,0 g

8,0 g

2,3 g

20,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja,

2 kpl limen mehut.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli