Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.
Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.
Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.
Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.
Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limet joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.
Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1480
353
26,0 g
8,1 g
8,0 g
8,0 g
2,3 g
20,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja,
2 kpl limen mehut.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli