Avokado-lohitacot ja limekastike

Arvostele resepti
8 Annosta

30 min

Mausta lohi cajunmausteella ja kypsennä helposti uunissa. Taivuta lämpimät tortillat tacokuoriksi ja odota hetki, niin ne pysyvät hyvin muodossaan. Lohitacot viimeistellään raikkaalla limekastikkeella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä

Maustekastike

3 rklmietoa sinappia
2 rklhunajaa
2 rklsitruunamehua
1 rklcajunmaustetta
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

6 kpl(1 pkt) vehnätortilloja
1 kplpunasipuli
100 g(1 ps) salaattia
2 kplavokadoa

Limekastike

2 kpllimeä
200 g(1 prk) ranskankermaa
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
  2. 2

    Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    2 rklhunajaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 rklcajunmaustetta
    3 rklmietoa sinappia
  3. 3

    Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.

    MääräAinesosa
    6 kpl(1 pkt) vehnätortilloja
  4. 4

    Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) salaattia
    1 kplpunasipuli
  5. 5

    Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limeistä mehut joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    1 tlsuolaa
    1 rklhunajaa
  6. 6

    Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) salaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.12.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä