Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.
Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.
Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.
Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.
Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limet joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.
Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
353
1480
26,0 g
8,1 g
8,0 g
8,0 g
2,3 g
20,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja,
2 kpl limen mehut.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli