Avokado-lohitacot ja limekastike
30 min

Nappaa talteen!
Mausta lohi cajunmausteella ja kypsennä helposti uunissa. Taivuta lämpimät tortillat tacokuoriksi ja odota hetki, niin ne pysyvät hyvin muodossaan. Lohitacot viimeistellään raikkaalla limekastikkeella.
| 800 g | lohifileetä |
| Maustekastike | |
|---|---|
| 3 rkl | mietoa sinappia |
| 2 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | cajunmaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 6 kpl | (1 pkt) vehnätortilloja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (1 ps) salaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
| Limekastike | |
| 2 kpl | limeä |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.
- 2.
Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.
- 3.
Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.
- 4.
Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.
- 5.
Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limeistä mehut joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.
- 6.
Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.
Avokado-lohitacot ja limekastike
Mausta lohi cajunmausteella ja kypsennä helposti uunissa. Taivuta lämpimät tortillat tacokuoriksi ja odota hetki, niin ne pysyvät hyvin muodossaan. Lohitacot viimeistellään raikkaalla limekastikkeella.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | lohifileetä |
Maustekastike | |
| 3 rkl | mietoa sinappia |
| 2 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | cajunmaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 6 kpl | (1 pkt) vehnätortilloja |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (1 ps) salaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
Limekastike | |
| 2 kpl | limeä |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.
Määrä Ainesosa 800 g lohifileetä - 2
Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 2 rkl hunajaa 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 rkl cajunmaustetta 3 rkl mietoa sinappia - 3
Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.
Määrä Ainesosa 6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja - 4
Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) salaattia 1 kpl punasipuli - 5
Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limeistä mehut joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 200 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl suolaa 1 rkl hunajaa - 6
Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) salaattia
Ravintosisältö
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
361
Energiaa kcal
1511
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























