Avokado-lohitacot ja limekastike
Ainekset
Maustekastike
Lisäksi
Limekastike
Valmistus
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa lohifilee noin 3 cm:n välein nahkaan asti niin, että nahka pysyy ehjänä.
Yhdistä maustekastikkeen ainekset ja levitä se tasaisesti lohen pinnalle. Paista kalaa uunissa 10–15 minuuttia.
Puolita tortillat. Lämmitä ne yksitellen kuumalla paistin- tai parilapannulla ilman rasvaa, puhtaan kattilan tai muun painon alla, noin 30 sekuntia molemmin puolin. Taita tortilla lämpimänä taskuksi ja anna jäähtyä työtasolla. Jäähtyessään vehnätortillat kovettuvat hieman ja pysyvät näin paremmin tacokuoren muodossa.
Kuori ja suikaloi sipuli ja huuhtele salaatti.
Halkaise 2 avokadoa, poista kivet ja kuoret. Laita yksi avokadonpuolikas sauvasekoittimen kulhoon kastiketta varten. Purista limeistä mehut joukkoon. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Leikkaa loput avokadot ohuiksi viipaleiksi.
Irrota kypsät kalapalat nahasta. Laita muutama salaatinlehti, avokadoa, sipulia ja lohta tacokuoreen ja lusikoi kastiketta päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
361
1511
26,0 g
8,3 g
8,8 g
8,5 g
2,5 g
20,6 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 kpl (1 pkt) vehnätortilloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli