Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.
Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutio joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.
Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.
Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja silputtu tilli keittoannosten pinnalle.
Vinkki: Laita keiton pinnalle pari pientä palaa tummaa, paahdettua saaristolaisleipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
442
1849
32,5 g
16,0 g
13,8 g
3,5 g
1,5 g
18,3 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
Valkopippuria,
1 rkl Kapriksia,
3 rkl Tillisilppua,
Tummaa saaristolaisleipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli