Lohi-chowder
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan sileäksi ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä. Keitto maustetaan tilkalla valkoviiniä ja pehmennetään kermalla.
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | perunaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
- 1.
Halkaise, huuhtele ja silppua purjon valkoinen osa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.
- 2.
Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.
- 3.
Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.
- 4.
Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja hienonnettu tilli keittoannosten pinnalle.
Lohi-chowder
arvosana5/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan sileäksi ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä. Keitto maustetaan tilkalla valkoviiniä ja pehmennetään kermalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | perunaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Halkaise, huuhtele ja silppua purjon valkoinen osa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.
Määrä Ainesosa 1 kpl purjo 2 kpl valkosipulinkynttä 300 g perunaa 1 kpl porkkana - 2
Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 2 rkl tomaattipyreetä 5 dl vettä 1 dl valkoviiniä 1 1/2 kpl kalaliemikuutiota - 3
Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.
Määrä Ainesosa 2 dl kermaa 1/2 tl suolaa ripaus valkopippuria 1 rkl sitruunamehua - 4
Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja hienonnettu tilli keittoannosten pinnalle.
Määrä Ainesosa 300 g lämminsavulohta 1 rkl kapriksia 3 rkl tilliä hienonnettuna
Viimeistele annokset viipaleella saaristolaisleipää.
Ravintosisältö
470
Energiaa kcal
1968
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
470
Energiaa kcal
1968
Energiaa kj
34,8 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, ripaus valkopippuria, 1 rkl Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























