Lohi-chowder - Yhteishyvä

Lohi-chowder

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 - 4 kpl
(300 g) perunaa
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Voita
2 rkl
Tomaattipyreetä
5 dl
Vettä
1 dl
Valkoviiniä
1 1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
2 dl
Ruoka- tai kuohukermaa
1/2 tl
Suolaa
Valkopippuria
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Kapriksia
3 rkl
Tillisilppua

PINNALLE

Tummaa saaristolaisleipää

Näin teet

1

Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.

Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutio joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.

Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja silputtu tilli keittoannosten pinnalle.

Vinkki: Laita keiton pinnalle pari pientä palaa tummaa, paahdettua saaristolaisleipää.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g55 g
Proteiinia18 g73 g
Rasvaa33 g130 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1849 7396
Energiaa kcal442 1766

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkopippuria

  • 1 rkl Kapriksia

  • 3 rkl Tillisilppua

  • Tummaa saaristolaisleipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g55 g
Proteiinia18 g73 g
Rasvaa33 g130 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1849 7396
Energiaa kcal442 1766

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkopippuria

  • 1 rkl Kapriksia

  • 3 rkl Tillisilppua

  • Tummaa saaristolaisleipää

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.