Lohi-chowder

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan sileäksi ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä. Keitto maustetaan tilkalla valkoviiniä ja pehmennetään kermalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glämminsavulohta
1 kplpurjo
2 kplvalkosipulinkynttä
300 gperunaa
1 kplporkkana
1 rklvoita
2 rkltomaattipyreetä
5 dlvettä
1 dlvalkoviiniä
1 1/2 kplkalaliemikuutiota
2 dlkermaa
1/2 tlsuolaa
ripaus valkopippuria
1 rklsitruunamehua
1 rklkapriksia
3 rkltilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Halkaise, huuhtele ja silppua purjon valkoinen osa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.

    MääräAinesosa
    1 kplpurjo
    2 kplvalkosipulinkynttä
    300 gperunaa
    1 kplporkkana
  2. 2

    Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 rkltomaattipyreetä
    5 dlvettä
    1 dlvalkoviiniä
    1 1/2 kplkalaliemikuutiota
  3. 3

    Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1/2 tlsuolaa
    ripaus valkopippuria
    1 rklsitruunamehua
  4. 4

    Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja hienonnettu tilli keittoannosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    300 glämminsavulohta
    1 rklkapriksia
    3 rkltilliä hienonnettuna

Viimeistele annokset viipaleella saaristolaisleipää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, ripaus valkopippuria, 1 rkl Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä