Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-chowder

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkalaistyyppisessä keitossa kasvikset soseutetaan ja pinnalle nostetaan kypsää lohta, kapriksia ja tilliä.

Ainekset

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 - 4 kpl
(300 g) perunaa
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Voita
2 rkl
Tomaattipyreetä
5 dl
Vettä
1 dl
Valkoviiniä
1 1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
2 dl
Ruoka- tai kuohukermaa
1/2 tl
Suolaa
Valkopippuria
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Kapriksia
3 rkl
Tillisilppua

Pinnalle

Tummaa saaristolaisleipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana.

Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja pyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kaada päälle vesi ja viini. Murenna liemikuutio joukkoon. Anna keiton kiehua 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kuumenna.

Ruodi ja paloittele kala. Lisää kalapalat, kaprikset ja silputtu tilli keittoannosten pinnalle.

Vinkki: Laita keiton pinnalle pari pientä palaa tummaa, paahdettua saaristolaisleipää.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

442

1849

32,5 g

16,0 g

13,8 g

3,5 g

1,5 g

18,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

5 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

Valkopippuria,

1 rkl Kapriksia,

3 rkl Tillisilppua,

Tummaa saaristolaisleipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli