Uuniperunat lohi-piparjuuritäytteellä

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Valmiiksi kypsennetystä lohesta valmistuu näppärästi täyte uuniperunoille. Piristä lohi-tuorejuustotäyte piparjuurella, suolakurkulla ja punasipulilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpluuniperunaa
1 tlrypsiöljyä

Lohitäyte

200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
300 gsavulohta
1 rklpiparjuuritahnaa
1 kplsuolakurkku
1 kplpunasipuli
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Hiero niiden pintaan öljyä ja pistele kuoreen reikiä haarukalla. Kypsennä uunissa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.

    MääräAinesosa
    4 kpluuniperunaa
    1 tlrypsiöljyä
  2. 2

    Valmista täyte perunoiden kypsyessä. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Hienonna lohi haarukalla ja sekoita tuorejuustoon. Mausta piparjuuritahnalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    300 gsavulohta
    1 rklpiparjuuritahnaa
  3. 3

    Kuutioi suolakurkku. Kuori ja silppua punasipuli. Lisää kurkku ja sipuli lohitahnaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsuolakurkku
    1 kplpunasipuli
    ripaus suolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
  4. 4

    Tee viillot perunoihin. Purista perunoita hieman, jotta viillot aukeavat. Lusikoi päälle lohitäytettä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä