Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Hiero niiden pintaan öljyä ja pistele kuoreen reikiä haarukalla. Kypsennä uunissa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.
Valmista täyte perunoiden kypsyessä. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Hienonna lohi haarukalla ja sekoita tuorejuustoon. Mausta piparjuuritahnalla.
Kuutioi suolakurkku. Kuori ja silppua punasipuli. Lisää kurkku ja sipuli lohitahnaan. Mausta suolalla
Tee viillot perunoihin. Purista perunoita hieman, jotta viillot aukeavat. Lusikoi päälle lohitäytettä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1366
327
12,3 g
5,5 g
28,5 g
3,5 g
2,3 g
23,5 g
2,5 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli