Uuniperunat lohi-piparjuuritäytteellä | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uuniperunat lohi-piparjuuritäytteellä
Play

Uuniperunat lohi-piparjuuritäytteellä

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmiiksi kypsennetystä lohesta valmistuu näppärästi täyte uuniperunoille. Piristä lohi-tuorejuustotäyte piparjuurella, suolakurkulla ja punasipulilla.

Ainekset

4 kpl
uuniperunaa
1 tl
rypsiöljyä

lohitäyte

200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
300 g
kypsää kirjolohta tai savulohta
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 kpl
suolakurkku
1 kpl
punasipuli
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Hiero niiden pintaan öljyä ja pistele kuoreen reikiä haarukalla. Kypsennä uunissa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla.

4 kpl
uuniperunaa
1 tl
rypsiöljyä
2

Valmista täyte perunoiden kypsyessä. Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Hienonna lohi haarukalla ja sekoita tuorejuustoon. Mausta piparjuuritahnalla.

200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
300 g
kypsää kirjolohta tai savulohta
1 rkl
piparjuuritahnaa
3

Kuutioi suolakurkku. Kuori ja silppua punasipuli. Lisää kurkku ja sipuli lohitahnaan. Mausta suolalla

1 kpl
suolakurkku
1 kpl
punasipuli
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4

Tee viillot perunoihin. Purista perunoita hieman, jotta viillot aukeavat. Lusikoi päälle lohitäytettä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 24.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1366

327

12,3 g

5,5 g

28,5 g

3,5 g

2,3 g

23,5 g

2,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli