Lämpimät savulohi-munakasleivät

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Vastustamattoman hyvät lämpimät leivät syntyvät savulohesta ja kananmunasta. Ruisleivästä tehdyt herkulliset lämppärit maistuvat niin ilta- kuin välipalanakin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gsavulohta
2 kplmunaa
1 dljuustoraastetta
suolaa
rouhittua valkopippuria
1/2 dlhienonnettua tilliä

Lisäksi

4 kplruisleipäviipaletta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele savulohi. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, mausteet ja tilli. Sekoita joukkoon lohipalat.

    Siirrä ruisleivät uunipellille ja lusikoi lohi-munaseos päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Juustoraastetta, Suolaa, Rouhittua valkopippuria, 0,5 dl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä