Lohi-kookoskeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | viipaloitua tuoretta inkivääriä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (400 ml) kookosmaitoa |
| 4 kpl | tomaattia |
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| tuoreyrttiä |
- 1.
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kuorittu ja ohueksi viipaloitu sipuli, huuhdeltu ja suikaloitu purjo, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, inkivääri sekä korianteri ja suola. Keitä keskilämmöllä viitisen minuuttia, jotta liemeen liukenee makua. Lisää kookosmaito, kuutioidut tomaatit ja paloiteltu lohifilee. Kypsennä keskilämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja anna niiden kuumentua. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät muutu sitkeiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta silputulla tuoreyrtillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | viipaloitua tuoretta inkivääriä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (400 ml) kookosmaitoa |
| 4 kpl | tomaattia |
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| tuoreyrttiä |
Valmistus
- 1
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kuorittu ja ohueksi viipaloitu sipuli, huuhdeltu ja suikaloitu purjo, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, inkivääri sekä korianteri ja suola. Keitä keskilämmöllä viitisen minuuttia, jotta liemeen liukenee makua. Lisää kookosmaito, kuutioidut tomaatit ja paloiteltu lohifilee. Kypsennä keskilämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja anna niiden kuumentua. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät muutu sitkeiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta silputulla tuoreyrtillä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























