Lohi-kookoskeitto

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
1 kplsipulia
1/2 kplpurjosipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklviipaloitua tuoretta inkivääriä
1 tljauhettua korianteria
1 tlsuolaa
1 kpl(400 ml) kookosmaitoa
4 kpltomaattia
500 gnahatonta lohifileetä
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
tuoreyrttiä

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kuorittu ja ohueksi viipaloitu sipuli, huuhdeltu ja suikaloitu purjo, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, inkivääri sekä korianteri ja suola. Keitä keskilämmöllä viitisen minuuttia, jotta liemeen liukenee makua. Lisää kookosmaito, kuutioidut tomaatit ja paloiteltu lohifilee. Kypsennä keskilämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja anna niiden kuumentua. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät muutu sitkeiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta silputulla tuoreyrtillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä