Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Hedelmäinen leipäjuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliruoan lisukkeeksi. Soseuta salaatinkastike tuoreista mansikoista ja makeuta hunajalla.

Ainekset

1 kpl
punasipuli
2 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
150 g
leipäjuustoa
100 g
viinirypäleitä
100 g
mansikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Kastike

2 dl
mansikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
hunajaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita valmistamalla kastike. Poista mansikoista kannat. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa. Laita kastike jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.

2 dl
mansikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
hunajaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2

Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita punaviinietikka, sokeri ja suola sipuleihin. Anna maustua 10 minuuttia.

1 kpl
punasipuli
2 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3

Paloittele leipäjuusto. Puolita viinirypäleet ja lohko mansikat. Valuta marinoitu sipuli. Sekoita ainekset salaatin joukkoon. Tarjoa mansikkakastikkeen kanssa.

150 g
leipäjuustoa
100 g
viinirypäleitä
100 g
mansikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

987

14,8 g

6,3 g

15,0 g

14,0 g

2,0 g

8,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli