Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Viipaloi brie. Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.
Leikkaa jokainen taikinalevy kuudeksi suorakulmion malliseksi palaksi. Aloita leikkaamalla levyt pituussuunnassa kahteen osaan, minkä jälkeen leikkaa ne vielä poikittain kolmeen osaan. Kauli paloja pituussuunnassa ohuemmiksi.
Jaa brie ja parsat taikinapalojen toiseen reunaan. Taita reuna täytteiden päälle, minkä jälkeen rullaa nyytiksi. Nipistele sauma kiinni ja aseta leivinpaperille pellille saumapuoli alaspäin.
Voitele parsanyytit munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Valmista timjamihunaja. Mittaa pieneen kattilaan hunaja sekä timjami ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes hunaja on juoksevaa. Valuta lämmintä timjamihunajaa kuumien parsanyyttien pinnalle.
Vinkki: Halkaise paksut parsat tarvittaessa pituussuunnassa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet tankoparsat esimerkiksi appelsiini-kanapeltiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
244
3,5 g
1,7 g
3,0 g
2,9 g
0,4 g
3,4 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli