Poista paistista verkko ja kuutioi liha. Suikaloi pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja siirrä pataan (vetoisuus 4 litraa). Ruskista lihapalat pekoninrasvassa muutamassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Siirrä lihat pataan.
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele herkkusienet ja puolita isoimmat. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä muutamassa erässä ja sekoita pataan. Lisää timjami, pippuri ja laakerinlehdet.
Sekoita viini ja tomaattipyree pannulla. Kaada pataan ja lisää 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen, peitä kannella ja kypsennä noin 1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.
Vinkki: Sekoita kypsien ohrasuurimoiden joukkoon rucolaa ja saat juhlavan lisäkkeen.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
432
1809
24,5 g
8,4 g
12,3 g
11,0 g
2,3 g
33,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl laakerinlehteä,
rypsiöljyä paistamiseen,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli