Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasalaatin kaava: näin teet varhaisperunoista täydellisen kesäruoan

Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.5.2020
|
Muokattu: 9.11.2021
Oletpa majoneesilla mehevöitetyn tai kirkkaan perunasalaatin ystävä, näillä ohjeilla teet uusista perunoista kaikkien aikojen parhaan perunasalaatin lihan tai kalan lisukkeeksi tai sellaisenaan pääruoaksi.

1. Tee ensin perunasalaatin pohja

Mausta keitetyt, paloitellut perunat ensin jollain hapokkaalla, esimerkiksi viinietikalla tai sitruunamehulla. Valuta niille sitten rypsi- tai oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit jättää perunasalaatin kirkkaaksi tai mehevöittää sen majoneesilla tai paksulla jogurtilla.

2. Hae makumaailma mausteista

Marinoi perunasalaattiin sipulia, viipaloi mukaan vihreät sipulinvarret tai raasta pestyn sitruunan kuori. Anna salaatille terää vahvalla sinapilla tai lempeyttä juoksevalla hunajalla. Hienonna mukaan yrttejä, lisää kapriksia tai tuhlaile mausteissa. Ota oppia esimerkiksi intialaisista ja mausta perunasalaatti juustokuminalla ja jauhetulla kurkumalla.

3. Lisää potkua proteiineilla

Sekoita perunasalaattiin proteiineja, sillä ne pitävät nälän loitolla. Pilkuta salaatti keitetyillä linsseillä, pavuilla tai kikherneillä. Keitä salaattiin kananmunia tai murustele sekaan juustoa. Leipäjuusto, salaattijuustot, feta ja grillattu halloumi sopivat upeasti perunasalaattiin.

4. Täydennä perunasalaatti ateriaksi

Kun teet perunasalaattia pääruoaksi, lisää siihen graavilohta, särkisäilykettä, paahtopaistia tai esimerkiksi paistettua pekonia. Tai höystä salaatti pestolla ja kesäkasviksilla. Ripottele päälle vielä lopuksi rapeita siemeniä tai viimeistele annos kuivatulla sipulilla.

Katso myös perunasalaattireseptit