Paahdettu parsa-perunasalaatti ja yrttiset makkarat

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min

Valmista keväinen perunasalaatti uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään minitomaateilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Kaprikset liemineen antavat salaattiin pikanttia makua. Tarjoa grillattujen raakamakkaroiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(6 kpl) perunaa (kiinteä lajike)
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen
2 rklsitruunanmehua
250 g(1 rs) minitomaatteja
50 g(1 dl) pinjansiemeniä
180 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita

LISÄKSI

240 g(1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. kotimaista yrttinen raakamakkara)
1/2 rklrypsiöljyä paistamiseen

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(6 kpl) perunaa (kiinteä lajike)
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Poista parsoista puumainen kanta ja pilko muutaman sentin paloiksi. Lisää parsat perunoiden päälle pellille ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunanmehu.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen
    2 rklsitruunanmehua
  3. 3

    Viimeistele salaatti halkaistuilla minitomaateilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja salaattijuustokuutioilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    50 g(1 dl) pinjansiemeniä
    180 g(1 pkt) salaattijuustokuutioita
  4. 4

    Paista makkarat pannulla tilkassa öljyä tai grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa makkarat salaatin kanssa tai pilko salaatin joukkoon.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. kotimaista yrttinen raakamakkara)
    1/2 rklrypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Paahda perunat ja parsat edellisenä päivänä. Viimeistele salaatti tarjoilupäivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä