Paahdettu parsa-perunasalaatti ja yrttiset makkarat
60 min

Nappaa talteen!
Valmista keväinen perunasalaatti uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään minitomaateilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Kaprikset liemineen antavat salaattiin pikanttia makua. Tarjoa grillattujen raakamakkaroiden kanssa.
| 800 g | (6 kpl) perunaa (kiinteä lajike) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 50 g | (1 dl) pinjansiemeniä |
| 180 g | (1 pkt) salaattijuustokuutioita |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. kotimaista yrttinen raakamakkara) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Pese perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 2.
Poista parsoista puumainen kanta ja pilko muutaman sentin paloiksi. Lisää parsat perunoiden päälle pellille ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunanmehu.
- 3.
Viimeistele salaatti halkaistuilla minitomaateilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja salaattijuustokuutioilla.
- 4.
Paista makkarat pannulla tilkassa öljyä tai grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa makkarat salaatin kanssa tai pilko salaatin joukkoon.
Paahdettu parsa-perunasalaatti ja yrttiset makkarat
arvosana5/5
60 min
Valmista keväinen perunasalaatti uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään minitomaateilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Kaprikset liemineen antavat salaattiin pikanttia makua. Tarjoa grillattujen raakamakkaroiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (6 kpl) perunaa (kiinteä lajike) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 50 g | (1 dl) pinjansiemeniä |
| 180 g | (1 pkt) salaattijuustokuutioita |
LISÄKSI | |
| 240 g | (1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. kotimaista yrttinen raakamakkara) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (6 kpl) perunaa (kiinteä lajike) 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Poista parsoista puumainen kanta ja pilko muutaman sentin paloiksi. Lisää parsat perunoiden päälle pellille ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunanmehu.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia liemineen 2 rkl sitruunanmehua - 3
Viimeistele salaatti halkaistuilla minitomaateilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja salaattijuustokuutioilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) minitomaatteja 50 g (1 dl) pinjansiemeniä 180 g (1 pkt) salaattijuustokuutioita - 4
Paista makkarat pannulla tilkassa öljyä tai grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa makkarat salaatin kanssa tai pilko salaatin joukkoon.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) yrttistä raakamakkaraa (esim. kotimaista yrttinen raakamakkara) 1/2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Vinkki: Paahda perunat ja parsat edellisenä päivänä. Viimeistele salaatti tarjoilupäivänä.
Ravintosisältö
567
Energiaa kcal
2373
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
567
Energiaa kcal
2373
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























