Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haalea varhaisperunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskalainen perunasalaatti on pieni ateria sellaisenaankin, mutta se sopii myös grillipihvien tai makkaran lisukkeeksi. Lisää kastike ripeästi lämpimien perunoiden joukkoon, jotta kastikkeen maut imeytyvät hyvin perunoihin.

Ainekset

800 g
Varhaisperunoita
2 kpl
Herkku- tai suolakurkkua
2 kpl
Varhaissipulia varsineen tai 1-2 punasipulia
2 rkl
Kapriksia
3 rkl
Silputtua persiljaa

Kastike

1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Ranskalaista sinappia
3 - 4 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja keitä perunat. Sekoita kastike, kuutioi kurkut, silppua persilja ja viipaloi sipulit perunoiden kiehuessa. Leikkaa perunat kuumina isoiksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja kastike varovasti keskenään. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1213

14,3 g

1,0 g

34,0 g

3,0 g

2,8 g

4,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Kapriksia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli