Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-pavut nyytissä

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee nachopelti grillinyytissä! Jaa säilykepavut, kypsä broileri ja maissilastut folionyytteihin ja kuumenna grillissä tai nuotiossa. Texmex-nyytit saavat potkua chilillä maustetusta tomaattimurskasta ja tuoreesta korianterista.

Ainekset

390 g
(1 pkt) kidneypapuja (säilyke)
165 g
(1 tlk) maissinjyviä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
yrttejä hienonnettuna (korianteria, ruohosipulia)
370 g
(1 pkt) chilimaustettua tomaattimurskaa
200 g
vuolukanaa tai kypsää broileria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
185 g
(1 ps) maissilastuja

Lisäksi

8
isoa foliopalaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota foliosta 8 isoa palaa. Laita kaksi kerrosta foliota päällekkäin. Nosta folion reunoja ja rypistä kevyesti niin, että foliosta muotoutuu "astia". Muotoile muut foliot samoin.

2

Valuta pavut ja maissit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti.

390 g
(1 pkt) kidneypapuja (säilyke)
165 g
(1 tlk) maissinjyviä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
yrttejä hienonnettuna (korianteria, ruohosipulia)
3

Jaa pavut, maissit, valkosipuli ja kana nyytteihin. Kaada tomaattimurskaa päälle. Ripauta nyytteihin hieman suolaa ja pippuria. Lisää yrtit ja sekoita varovasti niin, että folio pysyy ehjänä.

200 g
vuolukanaa tai kypsää broileria
370 g
(1 pkt) chilimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Asettele maissilastut nyytteihin täytteen reunoille. Nosta folion reunat täytteen päälle ja sulje tiiviisti taitellen. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä grillissä tai nuotiolla noin 10 minuuttia.

185 g
(1 ps) maissilastuja
5

Siirrä nyytit grillistä tai nuotiolta lautaselle ja avaa varovasti. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Vinkki! Korvaa vuolukana makkaralla, muulla kypsennetyllä lihalla tai käyttövalmiilla vegaanisella kasviproteiinilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 10.1.2005
|
Muokattu: 28.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

484

2025

14,5 g

1,3 g

60,0 g

7,8 g

11,5 g

22,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

isoa foliopalaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli