Ota foliosta 8 isoa palaa. Laita kaksi kerrosta foliota päällekkäin. Nosta folion reunoja ja rypistä kevyesti niin, että foliosta muotoutuu "astia". Muotoile muut foliot samoin.
Valuta pavut ja maissit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti.
Jaa pavut, maissit, valkosipuli ja kana nyytteihin. Kaada tomaattimurskaa päälle. Ripauta nyytteihin hieman suolaa ja pippuria. Lisää yrtit ja sekoita varovasti niin, että folio pysyy ehjänä.
Asettele maissilastut nyytteihin täytteen reunoille. Nosta folion reunat täytteen päälle ja sulje tiiviisti taitellen. Grillaa nyyttejä epäsuoralla lämmöllä grillissä tai nuotiolla noin 10 minuuttia.
Siirrä nyytit grillistä tai nuotiolta lautaselle ja avaa varovasti. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Korvaa vuolukana makkaralla, muulla kypsennetyllä lihalla tai käyttövalmiilla vegaanisella kasviproteiinilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
484
2025
14,5 g
1,3 g
60,0 g
7,8 g
11,5 g
22,0 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
isoa foliopalaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli