Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä parin sentin palat pois. Kuori tarvittaessa parsojen varret. Kiehauta vesi isolla paistinpannulla. Lisää suola, sokeri ja parsat. Keitä muutama minuutti. Nosta parsat vedestä leikkuulaudalle. Lisää keitinveteen liemikuutio ja mustapippuri. Pidä liemi lämpimänä. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta ½ tl kuoren keltaista osaa. Raasta juusto. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää sipulit, sitruunankuoriraaste ja riisit. Sekoittele, kunnes sipulit ja riisi ovat hiukan kuullottuneet. Lisää valkoviini kattilaan. Sekoittele riisejä ja, kun viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää parsojen keitinlientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen lientä siinä vaiheessa, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.
Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, sekoita joukkoon parsapalat, 1 dl parmesaaniraastetta ja voi. Säästä parsannuppuja annosten koristeluun. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna risoton tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele annokset parsannupuilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa parsarisotto lopun parmesaaniraasteen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
557
2330
19,5 g
9,8 g
68,5 g
4,3 g
6,8 g
14,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
12 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
1 kpl sitruuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli