Leikkaa ruodoton haukifilee annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään timjami, valkosipuli ja öljy.
Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Levitä öljyseos päälle.
Anna kalan maustua kauraton valmistuksen ajan. Kun kauratto on kypsynyt pannulla 15 minuuttia, siirrä kala 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10–15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Valmista kauratto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.
Kuumenna vesi ja liota siihen annosfondi.
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Sekoita kaura-ateriajyvät joukkoon.
Kaada siideri ja puolet kasvisliemestä pannulle ja kuumenna välillä sekoitellen kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loput kasvisliemestä noin 1 dl kerrallaan. Kuumenna sekoitellen ja lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt. Jatka kunnes kaura on sopivan kypsää ja lisää tarvittaessa kasvisliemen loppuessa kuumaa vettä. Kauratto kypsyy noin 30 minuutissa. Kauraton rakenne on viljaisemman rouheaa kuin perinteisen risoton.
Sekoita lopuksi joukkoon emmentalraaste ja ripottele pinnalle timjami. Tarjoa uunihauki kauraton kanssa.
Vinkki: Katso videolta (sis. linkki) vinkit hauen ruotojen poistamiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
604
2529
20,3 g
5,0 g
56,8 g
2,0 g
4,8 g
42,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli