Turkulaisen Leipomo Rostenin linjastolta tipahtelee tasaiseen tahtiin pulleita, rukiisia piirakoita. Kaksi paria käsiä asettelee piirakoita paistopelleille vauhdikkaasti.
Leipomohallin keskellä on paistokehikoita täynnä Rostiksia, ja lisää tulee – kaikkiaan niitä valmistuu noin 50 000 kappaletta päivässä.
”Onhan tämä ihan uskomatonta”, Leipomo Rostenin toimitusjohtaja Kari Meltovaara ihmettelee.
Turkulaisleipomon kehittämä Rostis voitti tänä vuonna Suomalainen Menestysresepti -kilpailun – ja räjäytti potin. S-ryhmässä ennakoitiin, että Rostiksia myytäisiin vuonna 2020 kolme miljoonaa kappaletta. Rostikset tulivat myyntiin 25. elokuuta, ja ensimmäisen viikon aikana niitä myytiin puoli miljoona kappaletta. Leipomon puskurivarasto tyhjeni kuin pajatso.
”Ja meillä kun etukäteen jännitettiin, että tilaako niitä kukaan.”
Tällä hetkellä leivontavauhti on nelinkertainen alkuun verrattuna, eikä sekään riitä. Tavoitteena on, että viimeistään helmikuussa vauhti on ponnistettu kahdeksankertaiseksi alkuperäiseen arvioon verrattuna.
”Ja meillä kun etukäteen jännitettiin, että tilaako niitä kukaan”, huomauttaa leipomon tuotekehityksestä ja markkinoinnista vastaava Veera Meltovaara.