Ravintola-alalla ja keittiömestarina työskennellyt Katariina Vesterinen aloitti Rostenilla tuotekehittäjänä viime syksynä ja sai tehtäväkseen kehittää paistopistetuotteen, uuden suolaisen piirakan.
”Johtoryhmä ehdotti, että tuote voisi olla empanadas-tyyppinen piirakka, jollaista ei täällä vielä ole. Kaikenlaisia ideoita heiteltiin ilmaan, ja tuli pyyntöä, että tulevassa tuotteessa käytettäisiin ruista. Otin ohjeet, eväät ja toivomukset kotiin ja ryhdyin kokeilemaan kaikenlaisia erilaisia taikinoita ja versioita.”
Pajatso tyhjeni, kun Vesterinen testasi, miten perinteiset, suomalaisille rakkaat ainekset toimisivat ruistaikinakuoren sisässä.
”Keitin riisipuuron ja tein munavoin piirakan sisään. Sen jälkeen tuli semmoinen olo, että vitsit, tämä on tosi hyvänmakuinen ja onnistunut. Soitin innoissani äidille ja siskolle.”
Tampereella asuva Vesterinen pakkasi pasteijat autoonsa ja ajeli Turkuun Leipomo Rostenille esittelemään uunituoreita leivonnaisia, jotka saivat heti innostuneen vastaanoton. Uusia tuotantolinjoja alettiin suunnitella saman tien.