Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äidin Patukka on syntynyt Eija-äidin reseptistä. Tommi hakee nyt tuotteelle nostetta Suomalainen Menestysresepti -kilpailusta.

Eija-äidin keittiössä syntyi uudenlainen proteiinipatukka – koko perhe oli mukana ideoimassa

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Tommi Juhalan kotialbumi
Julkaistu: 29.6.2020
|
Muokattu: 3.6.2021
”Se on vähän kuin smoothie, johon on sekoitettu kaurahiutaleita, maapähkinävoita, marjoja, pähkinää ja hunajaa.”

Näin Elite Fitness Oy:n myyntijohtaja Tommi Juhala kuvailee proteiinipatukkaa, jonka hänen oma äitinsä Eija Juhala on kehittänyt kotikeittiössään.

Työuransa palkanlaskijana tehnyt Eija-äiti jäi eläkkeelle neljä vuotta sitten, minkä jälkeen aikaa on jäänyt rakkaalle harrastukselle – leipomiselle. Keittiössä on syntynyt perheen iloksi jos jonkinlaisia herkkuja. Niistä yksi, Äidin Patukaksi nimetty välipala on nyt mukana Suomen Menestysresepti 2020 -kilpailun finaalissa.

Kuusi vuotta erilaisten urheiluravinteiden parissa työskennellyt Tommi Juhala aavisti heti, että Äidin leipomasta patukasta tulisi huipputuote. Aavistus vahvistui jouluna 2018, kun Juhala lahjoitti SOK:n valikoima- ja hankintapäälliköille patukoita maistiaisiksi.

”Sieltä tuli positiivisia ja kannustavia kommentteja. Totesivat, että kiinnostusta löytyy, jos tätä patukkaa aletaan tuotteistaa. Paras kaverini innostui myös niin, että alkoi puhua jopa maailmanvalloituksesta.”

Kolme makuvaihtoehtoa

Makuvaihtoehtoja on kolme: vadelma-cashew-aprikoosi, mustikka-manteli-viikuna sekä suolainen vaihtoehto nokkonen-härkäpapu-suolainen cashew. Jokaisessa patukassa on seitsemää raaka-ainetta, mutta ei lisäaineita.

Tuotetta valmistaa iittalalainen Kultasuklaa, jonka mestareille Eija on opettanut Äidin patukan salat.

”Käsityöleiman säilyttäminen on meille tärkeää, ja saimmekin parhaan mahdollisen yhteistyökumppanin.”

Hyvän mielen projekti

Ideoinnissa äidin apuna on ollut koko Juhalan perhe ja lähipiiri. Uuden tuotteen kehittäminen on ollut hyvän mielen projekti, joka on tuonut sisältöä ja aktiivisuutta varsinkin Eijä-äidin eläkepäiviin. Eija on ollut mukana myös Menestysresepti-ohjelman kuvauksissa.

”Äiti on vastannut tuotekehityksestä ja testauksista. Kun sitten Foodwest tuli mukaan kuvioon, sieltä saatiin lisää uskottavuutta ja vastauksia avoimiin kysymyksiin”, Tommi kertoo.

”Yllätyksiä on tullut vastaan mieletön määrä, ja yöttömiä öitäkin on vietetty, mutta kova työ palkitaan.”

Ruokaisa ja maukas patukka sopii Juhalan mukaan välipalaksi ja evääksi erilaisiin tilainteisiin koko perheelle.

Lue lisää Suomalainen Menestysresepti -kilpailusta: