Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Dippipaprikat ja limeaioli

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjan tapasbaareissa grillatut pikkupaprikat tunnetaan nimellä Pimientos de Padrón. Napostelupaprikat valmistuvat helposti grillissä tai pannulla. Herkuttele limeaiolin kanssa.

Ainekset

200 g
(1 ps) grillipaprikoita (padrón)
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sormisuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Limeaioli

1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista aioli. Pese lime, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi.

1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla tai grillin parilalevyllä. Lisää paprikat ja paista käännellen, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat pintaansa väriä. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.

200 g
(1 ps) grillipaprikoita (padrón)
1 rkl
rypsiöljyä
3

Valuta paprikoista öljy talouspaperin päällä, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa aiolin kanssa.

1 tl
sormisuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä.

Vinkki: Oikaise käyttämällä limemajoneesiin valmista majoneesia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

368

1541

39,0 g

2,5 g

2,0 g

1,8 g

1,5 g

2,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli