Valmista aioli. Pese lime, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi.
Huuhtele ja kuivaa paprikat. Kuumenna öljy paistinpannulla tai grillin parilalevyllä. Lisää paprikat ja paista käännellen, kunnes paprikat pehmenevät ja saavat pintaansa väriä. Ole varovainen, sillä öljy saattaa räiskyä.
Valuta paprikoista öljy talouspaperin päällä, siirrä kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa aiolin kanssa.
Vinkki: Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä.
Vinkki: Oikaise käyttämällä limemajoneesiin valmista majoneesia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
368
1541
39,0 g
2,5 g
2,0 g
1,8 g
1,5 g
2,3 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli