Pese ja puolita 3 sitruunaa. Leikkaa yhdestä puolikkaasta ohut viipale artisokkien sivelemistä varten.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita mausteöljyn ainekset.
Yhdistä sitruunaveden ainekset.
Huuhtele artisokat. Leikkaa kärjestä 1/3 pois ja sivele kohta sitruunaviipaleella. Revi uloimmat kovat lehdet irti. Kuori varsi ja sivele sitruunalla. Halkaise artisokka ja sivele sitruunalla. Kaavi artisokan parta pois. Poista sisimpiä lehtiä, jos ne tuntuvat kovilta. Lohko artisokat ja laita sitruunaveteen. Peitä pyyhkeellä, jotta ne pysyvät vedessä.
Valuta ja kuivaa artisokat. Pyöräytä ne mausteöljyssä ja laita leivinpaperille pellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes tyvi tuntuu haarukkaan pehmeältä.
Raasta dipin sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto hienoksi ja sekoita dipin ainekset. Tarjoa artisokkalohkot ja dippi alkupaloina tai naposteluherkkuna.
Vinkki: Malta poistaa kovat ja kuivat osat hyvin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
403
1685
24,3 g
10,8 g
22,0 g
9,3 g
17,8 g
13,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli