Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurigrissinit

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Italialaiset leipätikut eli grissinit saavat uutta väriä ja makua punajuuresta. Sämpyläjauhot tuovat mukavaa rouheisuutta taikinaan. Ripaus sormisuolaa viimeistelee herkulliset leipätangot. Tarjoa pinkit grissinit hummuksen ja tsatsikin kanssa.

Ainekset

TAIKINAJUURI

100 g
(1 kpl) punajuurta
2 dl
vettä
2 tl
(½ ps) kuivahiivaa
1 rkl
hunajaa
1 1/2 dl
sämpyläjauhoja

TAIKINAN LOPUT AINEKSET

3/4 tl
suolaa
4 - 5 dl
sämpyläjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

PINNALLE

1 1/2 tl
sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori punajuuri. Raasta hienoksi raasteeksi.

100 g
(1 kpl) punajuurta
2

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva ja hunaja veteen. Sekoita joukkoon 1,5 dl vehnäjauhoja ja punajuuriraaste. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esimerkiksi kuumaan veteen altaaseen) 15 minuutiksi.

1 rkl
hunajaa
2 tl
(½ ps) kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 1/2 dl
sämpyläjauhoja
3

Kun juuri kuplii, sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

3/4 tl
suolaa
4 - 5 dl
sämpyläjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
4

Leivo taikinasta tanko jauhotetulla alustalla. Jaa tanko 20 yhtä suureen osaan ja pyörittele palat ohuiksi noin 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

5

Voitele tangot kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä.

1 1/2 tl
sormisuolaa

Vinkki: Keltaiset grissinit saat korvaamalla punajuuren porkkanaraasteella. Voit myös pyöritellä tangot siemenissä tai kuivatuissa yrteissä.

Vinkki: Leipätikut maistuvat myös ilmakuivattuun kinkkuun kiedottuina salaatin tai höyryävän keiton seurana.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
|
Muokattu: 4.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

307

1,7 g

0,1 g

11,8 g

1,2 g

1,1 g

2,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl (½ ps) kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli