Lihapullat valmistetaan yleensä jauhelihan lisäksi korppujauhoista, sipulista, kananmunasta ja mausteista. Välillä on kuitenkin kiva poiketa perinteisestä reseptistä ja kokeilla uutta. Ruokaan saa kaivattua vaihtelua kasviksilla, juustoilla, yrteillä ja maustetahnoilla.
Juusto tuo lihapulliin rutkasti makua ja mehevyyttä. Voit käyttää valmista juustoraastetta tai raastaa sekaan jääkaapista jo löytyvää juustoa. Onko jääkaapissa juustonkannikoita? Nyt kannattaa hyödyntää ne!
Valmiiksi maustetuilla juustoraasteilla saat ruokaan helposti erilaisia makuja – kokeile esimerkiksi särmikästä texmex-juustoraastetta. Testaa myös fetajuuston maustamat kreikkalaiset lihapullat: suolaiset juustosattumat hurmaavat ruokailijat.
Yrtit tuovat lihapulliin raikasta makua. Niitä kannattaa pilkkoa tuoreina mukaan reilulla kädellä – vaikka koko ruukku. Esimerkiksi persilja, oregano ja basilika sopivat hyvin pullien maustamiseen.
Tosi helppo tapa maustaa lihapullat on lorauttaa joukkoon lusikallinen kaupan valmista pestokastiketta. Voit tehdä peston myös itse.
Entä chilitahna tai ripaus cayennenpippuria? Niillä saat lihapullien makuun kunnolla potkua.
Lisäämällä lihapullataikinaan erilaisia kasvisia, saat ruoasta riittoisampaa sekä vaihtelua pullien makuun ja suutuntumaan. Samalla tulee lisättyä kasvisten määrää lautasella.
Raasta tai hienonna lihapullataikinaan esimerkiksi maustepunajuuria, kaalia, porkkanaa tai omenaa.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.