Leikkaa leivistä pois kuoret ja murenna sisus kulhoon. Mittaa päälle vesi ja anna leivän kostua jonkin aikaa. Sekoita tasaiseksi.
Lisää jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet. Anna taikinan maustua vähän aikaa ja pyörittele siitä kostutetuin käsin pullia. Pane pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Tee juustonkannikoista raaste ja käytä se lihapullataikinaan. Hyödynnä kuivahtanut leipä taikinaan korppujauhojen asemesta.
Vinkki: Tarjoa yrttiperunamuusin kanssa
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
375
1570
27,8 g
12,5 g
8,3 g
1,8 g
0,5 g
23,3 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli