Leikkaa leivistä pois kuoret ja murenna sisus kulhoon. Mittaa päälle vesi ja anna leivän kostua jonkin aikaa. Sekoita tasaiseksi.
Lisää jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet. Anna taikinan maustua vähän aikaa ja pyörittele siitä kostutetuin käsin pullia. Pane pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Tee juustonkannikoista raaste ja käytä se lihapullataikinaan. Hyödynnä kuivahtanut leipä taikinaan korppujauhojen asemesta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1341
320
23,8 g
9,8 g
6,5 g
0,3 g
0,5 g
20,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Juustoraastetta,
1 dl Vettä,
1 rkl Chilikastiketta,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli