Juustoiset lihapullat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Juustoraaste tuo uutta makua ja mehevyyttä lihapulliin. Hyödynnä hävikki ja raasta lihapullataikinaan juustonkannikat! Leipämuru korvaa korppujauhot.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
50 g(1 dl) juustoraastetta
2 kplviipaletta vaaleaa leipää
1 dlvettä
1 kplkananmuna
1 rklchilikastiketta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Murenna leipäviipaleet kulhoon. Mittaa päälle vesi ja anna leivän kostua jonkin aikaa. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 kplviipaletta vaaleaa leipää
    1 dlvettä
  2. 2

    Lisää jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet. Anna taikinan maustua vähän aikaa ja pyörittele siitä kostutetuin käsin pullia.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    50 g(1 dl) juustoraastetta
    1 kplkananmuna
    1 rklchilikastiketta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Pane pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Tee juustonkannikoista raaste ja käytä se lihapullataikinaan. Hyödynnä kuivahtanut leipä taikinaan korppujauhojen asemesta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä