Juustoiset lihapullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoiset lihapullat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustoraaste tuo uutta makua lihapulliin. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai vaikkapa pastan kera.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Juustoraastetta
2 kpl
Vaaleaa leipää
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Chilikastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa leivistä pois kuoret ja murenna sisus kulhoon. Mittaa päälle vesi ja anna leivän kostua jonkin aikaa. Sekoita tasaiseksi.

2

Lisää jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet. Anna taikinan maustua vähän aikaa ja pyörittele siitä kostutetuin käsin pullia. Pane pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Tee juustonkannikoista raaste ja käytä se lihapullataikinaan. Hyödynnä kuivahtanut leipä taikinaan korppujauhojen asemesta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1341

320

23,8 g

9,8 g

6,5 g

0,3 g

0,5 g

20,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta,

1 dl Vettä,

1 rkl Chilikastiketta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli