Porkkana-lihapullat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Lihapullat ovat nopea arkiruoka. Tuo niihin uutta makua ja mehevyyttä helposti lisäämällä mukaan porkkanaa. Tarjoa perunamuusin ja herneiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(n. 2) porkkanaa
5 rklvettä
3 rklkorppujauhoja
400 gjauhelihaa
1 tltimjamia
1 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja jauheliha. Mausta seos.

    MääräAinesosa
    200 g(n. 2) porkkanaa
    5 rklvettä
    3 rklkorppujauhoja
    400 gjauhelihaa
    1 tltimjamia
    1 tlpaprikajauhetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä