Omena-inkiväärilihapullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-inkiväärilihapullat

Omena-inkiväärilihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Omena sopii ruoanlaittoon! Mausta lihapullat uudella tavalla ja raasta lihapullataikinan sekaan omenaa ja inkivääriä. Testaa herkulliset omena-inkiväärilihapullat!

Ruokavaliot

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

2 kpl
Omenaa
2 tl
Raastettua tuoretta inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Kuori ja raasta omena ja inkivääri. Sekoita ne taikinaan.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 4.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1507

360

26,5 g

9,8 g

9,0 g

4,5 g

1,5 g

20,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

2 tl Raastettua tuoretta inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli