Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chililihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Miten lihapullia voi maustaa? Vaikkapa chilillä. Chililihapullat saavat potkua chilikastikkeesta ja cayennenpippurista.

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suola
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sambal oelek -chilitahnaa
Cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Mausta seos tomaattisoseella, chilitahnalla ja cayennenpippurilla. Sekoita tasaiseksi.

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suola
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sambal oelek -chilitahnaa
Cayennenpippuria
2

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 11.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1452

26,5 g

9,8 g

6,5 g

1,8 g

0,5 g

20,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

Cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli