Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chililihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Miten lihapullia voi maustaa? Vaikkapa chilillä. Chililihapullat saavat potkua chilikastikkeesta ja cayennenpippurista.

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suola
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sambal oelek -chilitahnaa
Cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet Mausta seos tomaattisoseella, chilitahnalla ja cayennenpippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

26,5 g

9,8 g

6,5 g

1,8 g

0,5 g

20,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suola,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Tomaattisosetta,

Cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli