Sitruunaiset lohipullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunaiset lohipullat

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Helpot kalapullat syntyvät vaikka tähteeksi jääneestä lohesta.

Ainekset

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Sitruuna
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Riivi lohi pieneksi ja poista ruodot. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.

300 g
Kypsää lohta (esim. savulohta)
1 kpl
Sitruuna
2

Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon, lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Purista sitruunan mehu ja lisää kuoriraaste seokseen. Mausta pippurilla. Jos lohi ei ole kovin suolaista, lisää hieman suolaa. Sekoita lohi joukkoon ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa
3

Pyörittele lohipullat käsin ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kiinteitä ja hieman ruskistuneita.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 26.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

298

71

4,6 g

1,1 g

2,7 g

0,1 g

0,3 g

4,6 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

0,5 tl Valkopippuria,

Suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli