Sitruunaiset lohipullat

Arvostele resepti
14 Kappaletta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Sitruunaiset lohipullat syntyvät savulohesta tai vaikka tähteeksi jääneestä lohesta. Helpot kalapullat maustetaan sitruunalla ja pyörykät maistuvat vaikka muusin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
300 glämminsavulohta
1 kplsitruuna
1 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
1 kplkananmuna
1/2 tlvalkopippuria
suolaa tarvittaessa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 220 asteeseen. Riivi lohi pieneksi ja poista ruodot. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    300 glämminsavulohta
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon, lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Purista sitruunan mehu ja lisää kuoriraaste seokseen. Mausta pippurilla. Jos lohi ei ole kovin suolaista, lisää hieman suolaa. Sekoita lohi joukkoon ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    1 dlvettä
    1 kplkananmuna
    1/2 tlvalkopippuria
    suolaa tarvittaessa
  3. 3

    Pyörittele lohipullat käsin ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kiinteitä ja hieman ruskistuneita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
26.8.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä