Säädä uuni 220 asteeseen. Riivi lohi pieneksi ja poista ruodot. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi.
Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon, lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Purista sitruunan mehu ja lisää kuoriraaste seokseen. Mausta pippurilla. Jos lohi ei ole kovin suolaista, lisää hieman suolaa. Sekoita lohi joukkoon ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
Pyörittele lohipullat käsin ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kiinteitä ja hieman ruskistuneita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
71
298
4,6 g
1,1 g
2,7 g
0,1 g
0,3 g
4,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
0,5 tl Valkopippuria,
Suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli