Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pestolihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee helppo ja maukas pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina. Pestolihapullat maistuvat vaikkapa spagetin ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Pestokastike

1/2 dl
Pinjansiemeniä
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Lue lisää

Katso muut Yhteishyvän lihapullareseptit

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

421

1763

35,0 g

10,5 g

5,0 g

0,5 g

2,0 g

21,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Parmesaaniraastetta,

1 kpl Pieni valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli