Pestolihapullat

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Maukkaat pestolihapullat maistuvat spagetin ja raikkaan salaatin kanssa. Tee helppo vihreä pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 dlvettä
1/2 dlkorppujauhoja
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pestokastike

1/2 dlpinjansiemeniä
50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku basilikaa
1 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 rklöljyä
  2. 2

    Sekoita vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    1 dlvettä
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    1 kplruukku basilikaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
    1/2 dlpinjansiemeniä
  4. 4

    Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025