Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pestolihapullat

timer-icon40 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat pestolihapullat maistuvat spagetin ja raikkaan salaatin kanssa. Tee helppo vihreä pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Pestokastike

1/2 dl
Pinjansiemeniä
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2

Sekoita vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.

1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.

1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
1/2 dl
Pinjansiemeniä
4

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 20.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1968

39,0 g

13,3 g

5,3 g

0,5 g

2,0 g

24,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli