Pestolihapullat
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaat pestolihapullat maistuvat spagetin ja raikkaan salaatin kanssa. Tee helppo vihreä pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pestokastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
- 2.
Sekoita vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.
- 3.
Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.
- 4.
Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Pestolihapullat
Maukkaat pestolihapullat maistuvat spagetin ja raikkaan salaatin kanssa. Tee helppo vihreä pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pestokastike | |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 rkl öljyä - 2
Sekoita vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 1 dl vettä 400 g jauhelihaa 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl valkosipulinkynsi 50 g (1 dl) parmesaaniraastetta 1/2 dl pinjansiemeniä - 4
Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Ravintosisältö
473
Energiaa kcal
1979
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
473
Energiaa kcal
1979
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












