Kreikkalaiset lihapullat
45 min

Nappaa talteen!
Näissä mehevissä lihapullissa maistuvat aurinkokuivattu tomaatti ja fetajuusto. Kreikkalaiset lihapyörykät kypsyvät näppärästi uunissa ja tee sillä aikaa lisukkeeksi nopea tsatsiki kesäkurpitsasta.
| 400 g | jauhelihaa |
| 5 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Kesäkurpitsatsatsiki | |
|---|---|
| 150 g | (1/2) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 20 kpl | mintunlehteä |
| 2 dl | kreikkalaista jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta. Lisää pyöryköiden aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita murekemassaksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
- 2.
Sekoita massa ja pyöritä siitä pyöryköitä. Laita ne leivinpaperille pellille. Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- 3.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi. Purista raasteesta tarvittaessa ylimääräistä nestettä pois. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja mintunlehdet. Yhdistä kaikki tsatsikin aineet ja anna tekeytyä pyöryköiden kypsymisen ajan.
Kreikkalaiset lihapullat
arvosana4/5
45 min
Näissä mehevissä lihapullissa maistuvat aurinkokuivattu tomaatti ja fetajuusto. Kreikkalaiset lihapyörykät kypsyvät näppärästi uunissa ja tee sillä aikaa lisukkeeksi nopea tsatsiki kesäkurpitsasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 5 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Kesäkurpitsatsatsiki | |
| 150 g | (1/2) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 20 kpl | mintunlehteä |
| 2 dl | kreikkalaista jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta. Lisää pyöryköiden aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita murekemassaksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia 100 g fetajuustoa 1 kpl kananmuna 1/2 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 tl paprikajauhetta - 2
Sekoita massa ja pyöritä siitä pyöryköitä. Laita ne leivinpaperille pellille. Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- 3
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi. Purista raasteesta tarvittaessa ylimääräistä nestettä pois. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja mintunlehdet. Yhdistä kaikki tsatsikin aineet ja anna tekeytyä pyöryköiden kypsymisen ajan.
Määrä Ainesosa 150 g (1/2) kesäkurpitsaa 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 20 kpl mintunlehteä 1/4 tl suolaa 2 dl kreikkalaista jogurttia
Vinkki: Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla rasvassa.
Ravintosisältö
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni valkosipulinkynsi, Mintunlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























