Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murustele feta. Lisää pyöryköiden aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita murekemassaksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Sekoita massa ja pyöritä siitä pyöryköitä. Laita ne leivinpaperille pellille. Kypsennä pyöryköitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi. Purista raasteesta tarvittaessa ylimääräistä nestettä pois. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja mintunlehdet. Yhdistä kaikki tsatsikin aineet ja anna tekeytyä pyöryköiden kypsymisen ajan.
Vinkki: Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla rasvassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
443
1852
32,5 g
12,5 g
10,5 g
6,0 g
1,3 g
26,5 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Mustapippuria,
Pieni valkosipulinkynsi,
Mintunlehteä,
0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli