Yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Lihapullat saavat herkullista yrttistä vivahdetta lehtipersiljasta. Koko perheelle maistuvat lihapullat hautuvat mehevän kypsiksi maukkaan täyteläisessä tomaattikastikkeessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 rklrypsiöljyä
780 g(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
2 tloreganoa
1/4 tl suolaa
1/2 dlkorppujauhoja
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplkananmuna
400 g(1 pkt) jauhelihaa 10 %

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku lehtipersiljaa
    1/2 rklrypsiöljyä
    780 g(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tloreganoa
    1/4 tl suolaa
  2. 2

    Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplkananmuna
    400 g(1 pkt) jauhelihaa 10 %
  3. 3

    Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.

  4. 4

    Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä