Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.
Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).
Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.
Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1580
378
19,8 g
8,5 g
18,5 g
13,5 g
4,5 g
26,5 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli