Yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lihapullat saavat herkullista yrttistä vivahdetta lehtipersiljasta. Koko perheelle maistuvat lihapullat hautuvat mehevän kypsiksi maukkaan täyteläisessä tomaattikastikkeessa.
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa 10 % |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.
- 2.
Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).
- 3.
Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.
- 4.
Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.
Yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Lihapullat saavat herkullista yrttistä vivahdetta lehtipersiljasta. Koko perheelle maistuvat lihapullat hautuvat mehevän kypsiksi maukkaan täyteläisessä tomaattikastikkeessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | kananmuna |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa 10 % |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 ruukku lehtipersiljaa 1/2 rkl rypsiöljyä 780 g (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl oreganoa 1/4 tl suolaa - 2
Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl kananmuna 400 g (1 pkt) jauhelihaa 10 % - 3
Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.
- 4
Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1603
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1603
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
26,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























