Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.
Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).
Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.
Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
378
1580
19,8 g
8,5 g
18,5 g
13,5 g
4,5 g
26,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli