Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita vesi ja korppujauhot ja anna turvota 5 minuuttia. Huuhtele paprika, halkaise se ja poista siemenkota. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki pyöryköiden ainekset ja sekoita hyvin.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullia öljytilkassa pannulla käännellen 8-10 minuuttia tai kypsennä niitä leivinpaperoidulla pellillä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita ketsuppi ja chilikastike kulhossa. Tarjoa pyörykät dipin ja esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
217
907
5,0 g
1,3 g
17,3 g
11,0 g
1,0 g
23,3 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli