Aloita työ ottamalla esiin pitkät juomalasit ja koristele reuna makeilla rakeilla: kasta lasin reuna kaurajuomaan ja koristerakeisiin, ja anna sitten reunakerroksen kuivahtaa.
Tee pirtelöt marjoista, kaurajäätelöstä ja kaurajuomasta. Voit tietysti käyttää pirtelön valmistamiseen myös tavallista vaniljajäätelöä ja maitoa. Voit myös tuunata reseptiä heti alkuunsa ja korvata marjat omilla suosikeillasi! Vaahtokuorrutus kruunaa värikkään pirtelön.
Jotta onnistut saamaan juoman kahteen kerrokseen, käytä mustikat juomaan jäisinä ja mansikat sulatettuina. Tällöin mustikkapirtelöstä tulee paksumpaa, ja se kannattaa laittaa lasin pohjalle. Ohuemman mansikkapirtelön voit sitten lisätä mustikkapirtelön päälle. Valuta mansikkapirtelökerros hitaasti ja varovasti, jotta pirtelökerrokset pysyvät erillään. Ja ei haittaa, vaikka kerrokset sekoittuisivat, maku on silloinkin herkullinen!