Ota esille isot juomalasit (vetoisuus 3 desilitraa). Kaada 0.5 dl kaurajuomaa syvälle lautaselle ja koristerakeet toiselle. Kasta lasin reuna ensin kaurajuomaan ja sitten koristerakeisiin. Jätä lasit odottamaan.
Vatkaa kauravispi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.
Tee mansikkakerros. Mittaa jäätelö, kohmeiset mansikat ja kaurajuoma tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella kuohkeaksi juomaksi. Jaa pirtelö laseihin.
Tee mustikkakerros samalla tavalla ja kaada se laseihin mansikkapirtelön päälle.
Pursota kauravaahto pinnalle. Viimeistele koristerakeilla ja pilleillä.
Vinkki: Pirtelö maistuu hyvältä myös ilman kauravaahtoa ja koristerakeita. Tee vaikka välipalaksi koulun jälkeen!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
516
2159
27,0 g
7,5 g
61,0 g
36,5 g
4,5 g
4,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl värikkäitä koristerakeita (esim. Dr. Oetker Mix koristerakeet 120 g) ,
1 tl sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli