Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset blinit

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Paista kuohkeat blinit vegaanisena ja tarjoa herkullisen tillillä sekä punasipulilla maustetun savutofutahnan kanssa. Ohjeella valmistuu 16 pientä bliniä ohukaispannulla tai 10 isoa bliniä blinipannulla.

Ainekset

2 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurapohjaista ”jogurttia”
2 tl
kuivahiivaa
2 1/2 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vichyä tai olutta

Savuinen tofutahna

300 g
(1 pkt) kylmäsavutofua
50 g
(1 pieni) punasipulia
150 g
(1 rs) kauralevitettä
1 dl
tilliä hienonnettuna
2 1/2 rkl
sitruunanmehua
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen
tilliä viimeistelyyn

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä kaurajuoma ja -jogurtti hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä kahden tunnin ajan.

2 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurapohjaista ”jogurttia”
2 tl
kuivahiivaa
2 1/2 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2

Valmista tofutahna. Valuta tofu ja murenna se haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tahnan ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.

300 g
(1 pkt) kylmäsavutofua
50 g
(1 pieni) punasipulia
150 g
(1 rs) kauralevitettä
1 dl
tilliä hienonnettuna
2 1/2 rkl
sitruunanmehua
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita kohonneeseen taikinaan suola ja vichy tai olut juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita.

3/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vichyä tai olutta
4

Säädä liesi keskilämmölle ja kuumenna lettu- tai blinipannu. Lisää pannulle öljyä ja annostele taikinaa noin ½ desiä lettupannulle ja vajaa desi blinipannulle. Kypsennä blinejä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista, kunnes toinen puoli saa väriä. Valuta pannun reunoille öljyä sudin avulla kääntämisen jälkeen. Tarjoa blinit kuumina tofutahnan kanssa. Viimeistele annokset tillillä.

rypsiöljyä paistamiseen
tilliä viimeistelyyn
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.12.2021
|
Muokattu: 15.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

101

422

3,0 g

1,1 g

13,1 g

1,6 g

1,2 g

4,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kuivahiivaa,

1 dl tilliä hienonnettuna,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

rypsiöljyä paistamiseen,

tilliä viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli