Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bruschetta-pastasalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Klassiset bruschetta-leivät muuntuvat nyt pastasalaatiksi. Bruschetta-salaatissa maukkaat tomaatit, tuore basilika ja rapeat krutongit yhdistyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu niin kevyenä lounaana kuin juhlapöydän tarjottavana.

Ainekset

4 kpl
tomaattia
200 g
(1 rs) helmitomaatteja (oransseja)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Krutongit

4 kpl
viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

250 g
(½ ps) gnocchi-kuviopastaa
250 g
(2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja leikkaa isot tomaatit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa helmitomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja jätä maustumaan.

4 kpl
tomaattia
200 g
(1 rs) helmitomaatteja (oransseja)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa. Sekoita joukkoon valkosipuli. Lisää leipäkuutiot. Paista rapeiksi samalla käännellen. Mausta suolalla.

4 kpl
viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
3

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Sekoita valutettu pasta lämpimänä tomaattisalaatin joukkoon.

250 g
(½ ps) gnocchi-kuviopastaa
4

Laita salaatti tarjoiluastiaan. Revi mozzarella päälle. Valuta pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele salaatti krutongeilla juuri ennen tarjoilua.

250 g
(2 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1269

16,3 g

5,3 g

27,4 g

2,4 g

2,1 g

10,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

ripaus suolaa,

oliiviöljyä,

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli