Pakastaminen on verraton tapa yrttien säästämiseen myöhempää käyttöä varten, sillä pakastetut yrtit säilyvät maultaan ja ulkonäöltään melkein tuoreen veroisina. Eikä pakastettuja yrttejä tarvitse edes sulattaa, vaan ne on parempi lisätä ruokiin jäisinä. Sulaneina niiden ulkonäkö nimittäin kärsii.
Voit pakastaa yrtit kolmella tavalla:
- Silppua yrtit pieniin pusseihin tai rasioihin. Käytä kerralla tai murentele ruoanlaittoon pieninä palasina.
- Säilö yrtit öljyn kanssa jääpaloiksi. Täytä jääpalamuotin kolot yrttisilpulla ja kaada päälle öljyä. Irrota jäätyneet kuutiot ja siirrä kannelliseen pakasterasiaan. Käytä ruoanlaittoon ja salaatinkastikkeisiin.
- Yrttioksa on kaunis koriste esimerkiksi dipeille ja kakuille. Pakasta siis myös muutama erityisen sievä oksa koristeeksi kokonaisena.