Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut keittobanaanit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paista keittobanaanista makeansuolainen lisuke esimerkiksi pihveille. Voit käyttää keittobanaania monipuolisesti ruoanlaittoon. Se sopii vihreä- ja keltakuorisena keitettäväksi ja paistettavaksi perunan tapaan sekä kypsänä mustakuorisena jälkiruokiin.

Ainekset

600 g
(2-3) keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

600 g
(2-3) keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.

Tarjoa paistetut banaanipalat esimerkiksi japanilaisten shogayaki-tyylisten possupihvien kanssa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

800

7,3 g

0,5 g

27,5 g

20,3 g

2,8 g

1,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli