Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit

Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.

Ainekset

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
40 g
(5 cm) inkivääriä
1/2 dl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
vettä
1/2 rkl
rypsiöljyä

lihan paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

paistetut keittobanaanit

600 g
(2-3) keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja painele kevyesti pihveiksi. Siirrä rasiaan tai kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää inkivääri, soija, etikka, vesi ja öljy pihvien päälle. Kääntele lihoja marinadissa ja anna maustua 15 minuuttia.

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
40 g
(5 cm) inkivääriä
1/2 dl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
vettä
1/2 rkl
rypsiöljyä
2

Ruskista pihvit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kaada marinadi pannulle ja keitä pihvejä hiljalleen noin 5 minuuttia. Siirrä pihvit liemineen tarjoiluastiaan ja peitä kannella.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

600 g
(2-3) keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
4

Tarjoa possupihvit ja banaanipalat riisin sekä kaalisalaatin kanssa.

Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1720

18,3 g

2,8 g

30,5 g

21,0 g

3,0 g

29,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli