Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
40 g(5 cm) inkivääriä
1/2 dlsoijakastiketta (vähemmän suolaa)
2 rklriisiviinietikkaa
2 rklvettä
1/2 rklrypsiöljyä

Lihan paistamiseen

1 rklrypsiöljyä

Paistetut keittobanaanit

600 gkeittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja painele kevyesti pihveiksi. Siirrä rasiaan tai kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää inkivääri, soija, etikka, vesi ja öljy pihvien päälle. Kääntele lihoja marinadissa ja anna maustua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
    40 g(5 cm) inkivääriä
    1/2 dlsoijakastiketta (vähemmän suolaa)
    2 rklriisiviinietikkaa
    2 rklvettä
    1/2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Ruskista pihvit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kaada marinadi pannulle ja keitä pihvejä hiljalleen noin 5 minuuttia. Siirrä pihvit liemineen tarjoiluastiaan ja peitä kannella.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    600 gkeittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Tarjoa possupihvit ja banaanipalat riisin sekä kaalisalaatin kanssa.

Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä