Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 40 g | (5 cm) inkivääriä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Lihan paistamiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Paistetut keittobanaanit | |
| 600 g | keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja painele kevyesti pihveiksi. Siirrä rasiaan tai kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää inkivääri, soija, etikka, vesi ja öljy pihvien päälle. Kääntele lihoja marinadissa ja anna maustua 15 minuuttia.
- 2.
Ruskista pihvit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kaada marinadi pannulle ja keitä pihvejä hiljalleen noin 5 minuuttia. Siirrä pihvit liemineen tarjoiluastiaan ja peitä kannella.
- 3.
Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
- 4.
Tarjoa possupihvit ja banaanipalat riisin sekä kaalisalaatin kanssa.
Japanilaiset inkivääripossupihvit ja paistetut keittobanaanit
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 40 g | (5 cm) inkivääriä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Lihan paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Paistetut keittobanaanit | |
| 600 g | keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja painele kevyesti pihveiksi. Siirrä rasiaan tai kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää inkivääri, soija, etikka, vesi ja öljy pihvien päälle. Kääntele lihoja marinadissa ja anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) porsaan sisäfileetä 40 g (5 cm) inkivääriä 1/2 dl soijakastiketta (vähemmän suolaa) 2 rkl riisiviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 rkl rypsiöljyä - 2
Ruskista pihvit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kaada marinadi pannulle ja keitä pihvejä hiljalleen noin 5 minuuttia. Siirrä pihvit liemineen tarjoiluastiaan ja peitä kannella.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 4
Tarjoa possupihvit ja banaanipalat riisin sekä kaalisalaatin kanssa.
Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.
Ravintosisältö
411
Energiaa kcal
1720
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
29,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
411
Energiaa kcal
1720
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
29,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























