Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen katkaravut, juustot, smetana, ruohosipuli, limenmehu, suola ja pippuri.
Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois. Hienonna vuokaleipä sauvasekoittimella karkeaksi muruksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla. Asettele pohjalle paahtoleipää. Leikkaa paloja, jotta saat pohjan peitettyä. Kostuta kalaliemellä. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Lisää täytteen päälle leivänmurut. Levitä loput täytteestä, peitä paahtoleivällä ja kostuta.
Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon.
Valmista koristekukka leikkaamalla punasipulin kannasta ohut pala, jotta sipuli pysyy pystyssä, mutta kerrokset eivät irtoa toisistaan. Kuori sipuli ja leikkaa kahdeksaan osaan viiltämällä kaksi ristiä ylhäältä alaspäin niin, että kanta pysyy ehjänä. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta kukka aukeaa.
Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele kakku.
Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä koristeista katkarapusalaatti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
408
1706
25,7 g
16,3 g
29,0 g
8,0 g
3,4 g
12,4 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli