Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Milloin vietetään pääsiäistä 2024?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.3.2022
|
Muokattu: 13.3.2024
Pääsiäistä vietetään vuonna 2024 maalis-huhtikuun taitteessa 29.3.–1.4. Pääsiäisen juhlinta alkaa monella jo palmusunnuntaina 24.3., jolloin lapset käyvät perinteisesti virpomassa.

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain ja se osuu aina 22.3. ja 25.4. väliselle ajanjaksolle. Ensimmäinen pääsiäispäivä määräytyy nimittäin maaliskuun kevätpäivän tasauksen jälkeen olevan ensimmäisen täysikuun mukaan, ja sitä vietetään siitä seuraavana sunnuntaina.

Pääsiäisen 2024 tärkeät päivämäärät

  • Palmusunnuntai 24.3.2024
  • Kiirastorstai 28.3.2024
  • Pitkäperjantai 29.3.2024
  • Ensimmäinen pääsiäispäivä 31.3.2024
  • Toinen pääsiäispäivä 1.4.2024

Tiesitkö tätä suomalaisten pääsiäisenvietosta?

Kun pyysimme lukijoitamme kertomaan pääsiäisenvietostaan, yllätyimme iloisesti, kuinka moni kertoi pääsiäisen olevan rento juhla, jota ei tarvitse suorittaa. Monelle pääsiäinen on makujen ja yhdessäolon riemua, jolloin sekoitetaan uutta ja vanhaa sekä perinteisiä herkkuja ja tuoreita resepti-ideoita.

Helpota pääsiäisen aterioiden suunnittelua valmiilla menuehdotuksilla

Perinteinen pääsiäismenu rakentuu tuttujen makujen, kuten karitsan ja kermaperunoiden ympärille. Kasvismenussa puolestaan loistavat kevään maut parsa, pinaatti ja sitruuna. Yhdistele ruokalajeja ja kokoa oma menusi!

Perinteisiä pääsiäismakuja tuoreella tvistillä

Mämmistä on moneksi! Monelle tuttu pääsiäisherkku mämmi taipuu vaikkapa ihaninen banaanibrownieiden muotoon. Kokeile rohkeasti myös pashan modernia, hieman kevyempää versiota pääsiäisaterian päätteeksi.

Lisää aiheesta