Pashamuffinit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Moderneissa pashamuffineissa maistuvat pashan perinteiset maut. Pääsiäismuffinit kuorrutetaan täyteläisellä sitruunaisella rahkakermavaahdolla. Superhelppo sekoitettava muffinssitaikina pilkutetaan kandeeratuilla appelsiininkuoripaloilla.
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | (½ prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | (1 rs) appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) |
| Pashavaahto | |
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1 dl | (½ prk) kuohukermaa |
| Lisäksi | |
| muffinssivuoka 12 muffinille | |
| 12 paperista muffinivuokaa | |
| pieniä suklaa- tai pääsiäismunia | |
- 1.
Sulata ja jäähdytä voi.
- 2.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jäähtynyt rasva, kerma ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Lisää appelsiinikuoripalat ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
- 3.
Levitä muffinivuoat muffinipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Jäähdytä muffinit.
- 4.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita rahka vaahtoon. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se rahkavaahtoon. Levitä vaahto muffinien pinnalle. Koristele suklaamunilla.
Pashamuffinit
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Moderneissa pashamuffineissa maistuvat pashan perinteiset maut. Pääsiäismuffinit kuorrutetaan täyteläisellä sitruunaisella rahkakermavaahdolla. Superhelppo sekoitettava muffinssitaikina pilkutetaan kandeeratuilla appelsiininkuoripaloilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | voita |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | (½ prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | (1 rs) appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) |
Pashavaahto | |
| 50 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1 dl | (½ prk) kuohukermaa |
Lisäksi | |
| muffinssivuoka 12 muffinille | |
| 12 paperista muffinivuokaa | |
| pieniä suklaa- tai pääsiäismunia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata ja jäähdytä voi.
Määrä Ainesosa 100 g voita - 2
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jäähtynyt rasva, kerma ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Lisää appelsiinikuoripalat ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 dl (½ prk) kuohukermaa 2 kpl kananmunaa 100 g (1 rs) appelsiinikuoripaloja (kandeerattuja) - 3
Levitä muffinivuoat muffinipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Jäähdytä muffinit.
- 4
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita rahka vaahtoon. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se rahkavaahtoon. Levitä vaahto muffinien pinnalle. Koristele suklaamunilla.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1/2 dl sokeria 200 g (1 prk) sitruunarahkaa 1 dl (½ prk) kuohukermaa pieniä suklaa- tai pääsiäismunia
Ravintosisältö
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1553
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,3 g
Hiilihydraatteja
25,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muffinssivuoka 12 muffinille, 12 paperista muffinivuokaa, pieniä suklaa- tai pääsiäismunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























