Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pasteijat maistuvat kevään juhlapöydissä – Ota talteen 6 helppoa reseptiä!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.3.2024
|
Muokattu: 4.4.2024
Pasteijat ovat loistava suolainen tarjottava kevään juhlissa. Leivo pasteijat kätevästi valmiista pakastetaikinasta tai tee taikina itse. Lisää täytteeksi kauden kasviksia, maukkaita juustoja ja mausteista makkaraa. Muotoile pasteijat perinteisiksi puolikuiksi, kierteiksi tai nyyteiksi.

Kasvistäytteiset pasteijat

Kokeile pasteijoiden täytteeksi fetasta ja pakastepinaatista tehtyä tahnaa, johon sekoitetaan myös pähkinäistä makua ja rapeaa purutuntumaa tuovia pinjansiemeniä. Tee pasteijoiden rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla voitakinalevyillä.

Yhdistä kevään sesonkikasvis parsa aromikkaaseen briejuustoon kääräisemällä ne voitaikinalevyn sisään nyytiksi. Viimeistele nyytit valuttamalla päälle timjamilla maustettua hunajaa, joka tekee pasteijoista näppärästi hieman juhlavamman tarjottavan.

Maailman makuja juhlapöytään

Lihapasteijoiden kuori tehdään piirakkataikinasta ja jauhelihatäyte maustetaan marokkolaisittain paprikalla, juustokuminalla, kanelilla ja chilillä. Kuivatut aprikoosit ja fetajuusto tuovat täytteeseen itämaisen makean ja suolaisen liiton.

Helpot Espanjasta lähtöisin olevat empanadat täytetään kirsikkatomaateilla, pestolla ja vegaanisella salaattijuustolla. Voitele pasteijat öljyllä ennen paistoa, niin ne saavat kauniin värisen paistopinnan.

Rullaa pasteijat kierteen muotoon

Lehtitaikinasta valmistuvat kierteet ja rullat ovat hyviä juhlapöydän suolaisia sormisyötäviä. Sekä mausteiset salamikierteet että vihertävät pinaatti-fetarullat valmistuvat vain viidestä aineksesta. Näitä pasteijoita valmistat näppärästi isommankin määrän.

Lisää ideoita kevään juhlapöytiin