Mämmi-banaanibrownie
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suussasulava brownie on helppo tapa tutustua mämmin makuun. Perinteinen pääsiäisherkku mehevöittää suloisen suklaisen brownietaikinan banaanin kanssa.
| Taikina | |
|---|---|
| 3 kpl | kypsää banaania |
| 3 dl | mämmiä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| Kuorrute | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | (½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita (huoneenlämpöistä) |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| Koristeluun | |
| pieniä suklaamunia | |
- 1.
Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon mämmi, munat sekä keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja jauhot.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti.
- 3.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Lisää suklaa. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy helposti leikattavaksi.
- 4.
Leikkaa brownie paloiksi ja koristele puolitetuilla tai rouhituilla suklaamunilla.
Mämmi-banaanibrownie
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Suussasulava brownie on helppo tapa tutustua mämmin makuun. Perinteinen pääsiäisherkku mehevöittää suloisen suklaisen brownietaikinan banaanin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 kpl | kypsää banaania |
| 3 dl | mämmiä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
Kuorrute | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | (½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita (huoneenlämpöistä) |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
Koristeluun | |
| pieniä suklaamunia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon mämmi, munat sekä keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja jauhot.
Määrä Ainesosa 3 kpl kypsää banaania 3 dl mämmiä 2 kpl kananmunaa 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta 3/4 dl vehnäjauhoja - 2
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti.
- 3
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Lisää suklaa. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy helposti leikattavaksi.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 100 g (½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa 50 g voita (huoneenlämpöistä) 60 g (1 dl) tomusokeria - 4
Leikkaa brownie paloiksi ja koristele puolitetuilla tai rouhituilla suklaamunilla.
Määrä Ainesosa pieniä suklaamunia
Vinkki: Leivo brownie jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä taikinaan ylikypsät banaanit.
Ravintosisältö
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
9,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
9,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pieniä suklaamunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























