Mämmi-banaanibrownie

arvosana4/5

(1)arvio
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Suussasulava brownie on helppo tapa tutustua mämmin makuun. Perinteinen pääsiäisherkku mehevöittää suloisen suklaisen brownietaikinan banaanin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

3 kplkypsää banaania
3 dlmämmiä
2 kplkananmunaa
3/4 dltummaa kaakaojauhetta
3/4 dlvehnäjauhoja

Kuorrute

100 gtummaa suklaata
100 g(½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa
50 gvoita (huoneenlämpöistä)
60 g(1 dl) tomusokeria

Koristeluun

pieniä suklaamunia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon mämmi, munat sekä keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja jauhot.

    MääräAinesosa
    3 kplkypsää banaania
    3 dlmämmiä
    2 kplkananmunaa
    3/4 dltummaa kaakaojauhetta
    3/4 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti.

  3. 3

    Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Lisää suklaa. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy helposti leikattavaksi.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    100 g(½ pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    50 gvoita (huoneenlämpöistä)
    60 g(1 dl) tomusokeria
  4. 4

    Leikkaa brownie paloiksi ja koristele puolitetuilla tai rouhituilla suklaamunilla.

    MääräAinesosa
    pieniä suklaamunia

Vinkki: Leivo brownie jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä taikinaan ylikypsät banaanit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pieniä suklaamunia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.3.2020
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä