Mämmi-banaanibrownie | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mämmi-banaanibrownie

Mämmi-banaanibrownie
Paloja
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Kostean mehevä brownie on helppo tapa tutustua mämmin makuun. Perinteinen pääsiäisherkku mehevöittää brownietaikinan banaanin kanssa. Miedon maltainen ja suloisen suklainen brownie on mainio vaihtoehto mokkapaloille. Herkkuleivonnainen viimeistellään suklaa-tuorejuustokuorrutteella ja suklaamunilla.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

3 kpl
kypsää banaania
3 dl
mämmiä
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl
vehnäjauhoja

KUORRUTE

100 g
tummaa suklaata
100 g
(½ rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 dl
tomusokeria

KORISTELUUN

pieniä suklaamunia

Vinkki: Leivo brownie jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä taikinaan ylikypsät banaanit.

Näin teet

1

Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon mämmi, munat sekä keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja jauhot.

3 kpl
kypsää banaania
3 dl
mämmiä
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl
vehnäjauhoja
2

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti.

3

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Lisää suklaa. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy helposti leikattavaksi.

100 g
tummaa suklaata
100 g
(½ rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 dl
tomusokeria
4

Leikkaa brownie paloiksi ja koristele puolitetuilla tai rouhituilla suklaamunilla.

pieniä suklaamunia
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 16.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj602 12033
Energiaa kcal144 2874
Rasvaa6.8 g137.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g70.0 g
Hiilihydraatteja15.8 g316.0 g
Sokereita10.3 g205.0 g
Kuituja1.8 g36.0 g
Proteiinia3.9 g77.0 g
Suolaa0.2 g3.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • pieniä suklaamunia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj602 12033
Energiaa kcal144 2874
Rasvaa6.8 g137.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.5 g70.0 g
Hiilihydraatteja15.8 g316.0 g
Sokereita10.3 g205.0 g
Kuituja1.8 g36.0 g
Proteiinia3.9 g77.0 g
Suolaa0.2 g3.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • pieniä suklaamunia

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.