Pasha
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, jonka voi valmistaa myös hieman totuttua kevyempänä versiona. Tämä raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu modernin pääsiäisaterian jälkiruokana.
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1/4 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | kandeerattuja appelsiininkuoripaloja |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| ananaskirsikoita | |
| appelsiini | |
| limeä | |
- 1.
Sekoita rahkaan keltuainen, sokerit ja mantelirouhe.
- 2.
Hienonna rusinat. Lisää rusinat ja appelsiininkuori rahkaseokseen.
- 3.
Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla.
- 4.
Kaada seos sideharsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Painele tiiviiksi, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pashan alle astia, johon neste valuu, ja laita jääkaappiin yön yli.
- 5.
Kumoa pasha tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla hedelmillä.
Pasha
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, jonka voi valmistaa myös hieman totuttua kevyempänä versiona. Tämä raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu modernin pääsiäisaterian jälkiruokana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | mantelirouhetta |
| 1/4 dl | rusinoita |
| 1/2 dl | kandeerattuja appelsiininkuoripaloja |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Koristeeksi | |
| ananaskirsikoita | |
| appelsiini | |
| limeä | |
Valmistus
- 1
Sekoita rahkaan keltuainen, sokerit ja mantelirouhe.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 kpl keltuainen 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1/2 dl mantelirouhetta - 2
Hienonna rusinat. Lisää rusinat ja appelsiininkuori rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 1/4 dl rusinoita 1/2 dl kandeerattuja appelsiininkuoripaloja - 3
Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 2 rkl sitruunamehua - 4
Kaada seos sideharsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Painele tiiviiksi, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pashan alle astia, johon neste valuu, ja laita jääkaappiin yön yli.
- 5
Kumoa pasha tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla hedelmillä.
Määrä Ainesosa ananaskirsikoita appelsiini limeä
Vinkki: Voit käyttää puisen pashamuotin sijaan esimerkiksi siivilää, juustomuottia tai suodatinpaperilla vuorattua kahvinsuodatinta, jossa ei ole tippalukkoa.
Ravintosisältö
271
Energiaa kcal
1133
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
271
Energiaa kcal
1133
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl kandeerattuja appelsiininkuoripaloja, ananaskirsikoita, appelsiini, limeä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























