Pasha

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, jonka voi valmistaa myös hieman totuttua kevyempänä versiona. Tämä raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu modernin pääsiäisaterian jälkiruokana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 kplkeltuainen
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 dlmantelirouhetta
1/4 dlrusinoita
1/2 dlkandeerattuja appelsiininkuoripaloja
2 dl(1 prk) vispikermaa
2 rklsitruunamehua

Koristeeksi

ananaskirsikoita
appelsiini
limeä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita rahkaan keltuainen, sokerit ja mantelirouhe.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 kplkeltuainen
    1 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 dlmantelirouhetta
  2. 2

    Hienonna rusinat. Lisää rusinat ja appelsiininkuori rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    1/4 dlrusinoita
    1/2 dlkandeerattuja appelsiininkuoripaloja
  3. 3

    Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    2 rklsitruunamehua
  4. 4

    Kaada seos sideharsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Painele tiiviiksi, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pashan alle astia, johon neste valuu, ja laita jääkaappiin yön yli.

  5. 5

    Kumoa pasha tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla hedelmillä.

    MääräAinesosa
    ananaskirsikoita
    appelsiini
    limeä

Vinkki: Voit käyttää puisen pashamuotin sijaan esimerkiksi siivilää, juustomuottia tai suodatinpaperilla vuorattua kahvinsuodatinta, jossa ei ole tippalukkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl kandeerattuja appelsiininkuoripaloja, ananaskirsikoita, appelsiini, limeä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä