Pasha | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pasha
Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, jonka voi valmistaa myös hieman totuttua kevyempänä versiona. Tämä raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu modernin pääsiäisaterian jälkiruokana.

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
(1 prk) Maitorahkaa
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
(½ pussia) Mantelirouhetta
1/4 dl
rusinoita
1/2 dl
kuivattuja hedelmiä
2 dl
(1 prk) Vispikermaa
2 rkl
Sitruunamehua

koristeeksi

Hedelmiä, esimerkiksi ananaskirsikoita, appelsiineja ja limejä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita rahkaan keltuainen, sokerit ja mantelirouhe.

1 kpl
Keltuainen
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Sokeria
1/2 dl
(½ pussia) Mantelirouhetta
250 g
(1 prk) Maitorahkaa
2

Hienonna rusinat sekä kuivatut hedelmät. Lisää rahkaseokseen.

1/2 dl
kuivattuja hedelmiä
1/4 dl
rusinoita
3

Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla.

2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
(1 prk) Vispikermaa
4

Kaada seos sideharsokankaalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Painele tiiviiksi, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pashan alle astia, johon neste valuu, ja laita jääkaappiin yön yli.

5

Kumoa pasha tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla hedelmillä.

Hedelmiä, esimerkiksi ananaskirsikoita, appelsiineja ja limejä

Vinkki: Voit käyttää puisen pashamuotin sijaan esimerkiksi siivilää, juustomuottia tai suodatinpaperilla vuorattua kahvinsuodatinta, jossa ei ole tippalukkoa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.